Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre utenlandsreiser

Færre utenlandsreiser

FOTO: Andreas Askildsen

Svak nedgang i utlandstrafikken i januar.

Tekst:

Publisert:

I januar har Stavanger lufthavn, Sola hatt en økning i antall innlandsreiser på 2,4 prosent fra fjoråret. Totalt har 198.608 passasjerer reist fra og til flyplassen.

Når det gjelder utenlandsreiser i årets første måned fløy 114.278 reisende fra og til flyplassen i Sola. Dermed har det vært en nedgang i antall utenlandsreiser på én prosent sammenlignet med i fjor.

Sammenlignet med de tre andre største flyplassene har Sola en svakere vekst. Når det gjelder innlandsreiser har for eksempel Oslo lufthavn hatt en økning på mer enn det dobbelte sammenlignet med Sola (4,9 prosent), mens Bergen lufthavn hadde en økning på 3,7 prosent. Kun Trondheim lufthavn kom dårligere ut enn Sola med bare 1,4 prosent økning i innlandsreiser.

Derimot er Trondheim lufthavn den flyplassen som hadde størst økning i utenlandspassasjerer med en endring på hele 12 prosent. Bergen lufthavn ligger like bak med 10 prosent, mens Oslo har hatt en endring på syv prosent. Likevel ligger Oslo på topp med 830.302 utenlandspassasjerer.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!