Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjord Line får grønt lys til gods

Fjord Line får grønt lys til gods

Nå lover samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen at Fjord Line skal få frakte gods mellom Stavanger og Bergen. FOTO: Andreas Askildsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen lover at Fjord Line skal få frakte vogntog mellom Bergen og Stavanger.

Tekst:

Publisert:

Lovnaden kom under Nasjonal veikonferanse som fant sted i Bergen mandag.

- Nå har Finansdepartementet sendt brev til Toll- og avgiftsdirektoratet, der de gir beskjed om at dette problemet må dere løse, og med en frist til 1. april, sa Solvik-Olsen ifølge bt.no.

Hittil har avgiftsregler hindret Fjord Line fra å ta med gods eller passasjerer på danskebåten mellom Bergen og Stavanger. Seiler de utenriks, er varene avgiftsfrie. Fordi mat og drikke dermed kan kjøpes uten moms på serveringsstedene om bord, kan ikke selskapet ta med innenrikspassasjerer mellom de to vestlandsbyene.

- Det kan ikke være så vanskelig. Dersom det er problemer med taxfree-reglene, da får sjåførene oppholde seg i et eget rom, der de ikke kan snike seg inn på taxfree. Dette må vi klare å løse, sa Solvik-Olsen.

I Fjord Line er gleden stor over at det nå kan bli endring. De gir regjeringen honnør for at det nå går mot en løsning.

- Regjeringen har på meget kort tid løst en sak som har vært en byråkratisk kasteball i årevis. Vi er imponert over den handlekraft som er utvist i denne saken, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line, i en pressemelding.

Selskapet anslår at de kan flytte opp mot 100 vogntog hver dag bort fra E39 mellom Bergen og Stavanger.

- Det er altså et betydelig volum som umiddelbart kunne vært flyttet fra vei til sjø. I dag kan vi ta med gods uten sjåfør, men det største markedet er helt klart trailere med sjåfør, sa Fardal til Solabladet i august.

Fjord Line startet i juli i fjor seilinger med den første av rederiets to nye ferger, MS «Stavangerfjord». Skipet trafikkerer linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, samt Hirtshals – Langesund. Når den identiske cruisefergen MS «Bergensfjord» settes i drift i april i år, vil Fjord Line ha daglige avganger på begge linjene.

Lengden på de nye cruisefergene er 170 meter, perfekt konstruert for å tåle Nordsjøens bølger og gi passasjerene en behagelig og stabil seilas. Skipene kan ta inntil 1.500 passasjerer og har 306 lugarer, samt bildekk med plass til inntil 600 personbiler, vogntog og last.

Fakta om Fjord Line
Fjord Line er et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig transport mellom Norge og EU. Rederiet er i kraftig vekst som følge av ny tonnasje og utvidelser av tilbudet til passasjerer og godstransportører.

Fjord Line startet i juli 2013 seilinger med den første av rederiets to nye og miljøvennlige cruiseferger, MS «Stavangerfjord». Skipet trafikkerer linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og Hirtshals – Langesund. Når den identiske cruisefergen MS «Bergensfjord» settes i drift i april i år vil Fjord Line tilby daglige avganger året rundt på de to linjene.

Skipet som de senere årene har trafikkert mellom Vestlandet og Danmark blir for tiden bygget om og skal settes inn på en ny linje mellom Sandefjord og Strömstad med seilingsstart i juni. Skipet har fått navnet MS «Oslofjord» og skal seile to rundturer daglig hele året. I sommerhalvåret driver Fjord Line også HSC “Fjord Cat” på ekspresslinjen mellom Kristiansand og Hirtshals. I tillegg til passasjertrafikk har Fjord Line god kapasitet på frakt av alle typer nyttekjøretøy og gods, som håndteres av Fjord Lines cargoavdelinger i Norge og Danmark.
Fjord Line ble startet i 1993 og har i dag ca 450 ansatte, hvorav 85 i landorganisasjonene i Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristg 365 sjøansatte på helårsbasis. Bemanningen økes i sommerhalvåret med om lag 80 ansatte. Tallet på sjøansatte øker i år til ca 510 personer i høysesongen.

Fjord Line har et obligasjonslån notert på Oslo Børs.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!