Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere flyr fra Sola

Flere flyr fra Sola

Hittil i år har over 3,1 millioner reist til og fra Stavanger lufthavn Sola. Aller flest reiser innenlands. FOTO: Trine Barka Højmark

Stavanger lufthavn Sola har hatt en økning i antall passasjerer i august. Størst er økningen på utenlandsflyvninger.

Tekst:

Publisert:

Det var en svak nedgang i antall reisende fra Stavanger lufthavn Sola i juli, men i august fikk passasjertallet en oppsving. Totalt har 2,2 prosent flere reist til og fra flyplassen på Sola i august. Størst økning hadde utenlandstrafikken.

Nesten 200.000 passasjerer reiste utenlands, noe som tilsvarer en vekst på 3 prosent sammenliknet med august i fjor. Over 200.000 fløy også innenlands som gir en vekst på 1,4 prosent for innlandstrafikken.

Tre millioner passasjerer

Ser en på tallene fra hele 2014 har Stavanger lufthavn Sola hatt en passasjervekst på 1,2 prosent. Det er innlandstrafikken som har økt mest hittil i år, mens utenlandstrafikken har sunket. Offshoretrafikken derimot har øket med ni prosent hittil i år.

Over 3,1 millioner passasjerer har reist til og fra Sola flyplass hittil i år, 1,3 av disse reiste utenlands, mens 1,6 reiste innenlands.

Det er Oslo lufthavn som har den største veksten i antall reisende både hittil i år og i august. 5,5 prosent flere reiste til og fra Oslo i år sammenliknet med fjoråret og 5,3 prosent flere reiste i august. Totalt har 16,3 millioner passasjerer reist til og fra Oslo lufthavn så langt i år, ni millioner av disse reiste utenlands, mens syv millioner reiste innenlands.

60.000 flybevegelser

Når det gjelder flybevegelser øker dette mest i Stavanger i august, sammenlignet med de andre store lufthavnene. Det var 3,6 prosent flere flybevegelser i august i år enn i fjor. Bergen hadde derimot en nedgang på 5,5 prosent.

På Sola er det flybevegelsene innen offshore som øker mest med 12,6 prosent. Antall flybevegelser utenlands har økt med 3 prosent i august, mens flybevegelsene innenlands går opp med 0,6 prosent.

Hittil i år har antall flybevegelser økt med 5,7 prosent. Det er størst økning i forhold til de andre store lufthavnene i Norge. Flybevegelsene offshore har økt med 10,5 prosent hittil i år, mens innlandstrafikken har økt med 5,4 prosent. Flybevegelsene utenlands har økt med 2,3 prosent så langt i år. Det har vært 60.000 flybevegelser så langt i år på Stavanger lufthavn Sola, de fleste av dem var innenlands. I august måned var det 7.800 flybevegelser.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!