Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere reiste utenlands i sommer

Flere reiste utenlands i sommer

Flere reiste utenlands i sommer i forhold til 2014. FOTO: Arkivfoto

Etter flere måneder med passasjernedgang hadde Stavanger lufthavn Sola en oppgang i sommer. Trolig sørget dårlig vær for at flere reiste til sydligere strøk.

Tekst:

Publisert:

Flytrafikken på Stavanger lufthavn Sola har fått en god oppgang i fellesferien, etter flere måneder med nedgang. I juli måned var det 2,4 prosent flere som reiste med fly fra Sola enn i juli i fjor. Flyplassen har siden i fjor hatt en nedgang i flytrafikken hver måned, men juli ble unntaket. Trolig kan det dårlige været i sommer ha noe å gjøre med dette.

Det var nemlig utenlandstrafikken som hadde størst oppgang i juli. Tre prosent flere reiste utenlands i sommer, sammenliknet med juli i fjor. Innlandstrafikken hadde også en oppgang på 2,2 prosent, mens offshoretrafikken fortsatt faller.

Også på de andre store lufthavnene har det vært en oppgang i antall reisende i juli. Kun Bergen lufthavn har hatt en svak nedgang.

Nedgang i flybevegelser

Antall flybevegelser har derimot hatt en nedgang i juli. Det var 5,5 prosent færre flybevegelser i juli, sammenliknet med samme periode i fjor. Det er utenlandstrafikken som har hatt det største fallet på 5,8 prosent, mens innlandstrafikken faktisk hadde en oppgang på nesten to prosent i juli.

Så langt i år har antall flybevegelser gått ned med 6,4 prosent. Det er offshoretrafikken som har hatt det største fallet på 11 prosent. De andre store lufthavnene i Norge har også en kraftig nedgang i antall flybevegelser.

Fallende offshoretrafikk

Når det gjelder antall passasjerer hittil i år, har Stavanger lufthavn Sola hatt en god nedgang. Totalt er det fire prosent færre som har reist fra Stavanger lufthavn Sola så langt i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Det er offshoretrafikken som har hatt største fallet. 12,7 prosent færre passasjerer har reist ut i Nordsjøen så langt i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Innlandstrafikken hadde også en god nedgang.

Så langt i år er det bare Oslo lufthavn som har hatt vekst i antall passasjerer.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!