Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyr over Sola i kveld

Flyr over Sola i kveld

Arne Hjeltnes har ledet programmet «Fly med oss» gjennom hele Norge. I kveld lander de på Stavanger lufthavn Sola. FOTO: Espen-solli.com

Etter en tur nordover kommer «Fly med oss»-gjengen endelig sørover igjen og flyr over Sola i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2014 kl 08:43

Tv-programmet «Fly med oss» har som mål å være innom alle flyplassene i Norge, og flyr over hele vårt langstrakte land. De begynte i Oslo i midten av mai og har tatt for seg flyplasser opp gjennom landet helt til Honningsvåg lufthavn.

Nå er de på vei sørover igjen og lander på Stavanger lufthavn Sola i kveld etter en tur fra Røros via Fagernes, Stord og Haugesund flyplasser.

Over hele Norge

Det er TV 2 som sender programmet og de har sendt ut Arne Hjeltnes i helikopter over Norge. Publikum har kunnet følge Hjeltnes ferd i sin helhet på kanalen sine hjemmesider, i tillegg til at utdrag har blitt sendt på TV.

– Dette blir et av de morsomste prosjektene vi har gjort noen gang. Vi vet ikke helt hva vi går til, men vi ser at dette kan bli rasende godt TV. Bildene av et sommerkledd Norge der folket mobiliserer for å hilse helikopteret vil bli surrealistiske. Dette vil gå verden rundt, sier nyhets- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther i en pressemelding.

Viser frem kyssekrok

Stavanger lufthavn Sola har valgt å vise frem kyssekroken når de får besøk av «Fly med oss.

– Det er mye av det samme som skjer på flyplassene rundt omkring i landet, derfor har TV 2 vært på jakt etter det som er litt spesielt og annerledes. Da var kyssekroken noe de plukket frem. Det er selvsagt ikke bare dette det skal handle om fra Stavanger, men vi synes det er morsomt at de vil vise den, sa Ronny Edvardsen i Avinor, før programmet startet.

LES OGSÅ: Flyplassen søker par til å kline på TV

Har fått kysseklare

I den forbindelse søkte flyplassen etter par som var villige til å kysse på TV, for å demonstrere hvordan kyssekroken brukes.

– Vi har fått en del som har skrevet seg opp på listen, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen.

Han forteller at TV 2 skal gjøre et kort stopp på Sola, når de lander i kveld klokken 19.30.

– De vil være litt inne i terminalen å filme, da blant annet kyssekroken og så skal de følge en som skal ut og fly med helikopter, sier Lorentzen.

Nærmer seg slutten

Helikopteret som «Fly med oss» bruker er spesialutrustet for formålet og fullastet med avansert teknologi.

– Dette er nok det største web-tv-prosjektet noen gang. Vi skal sende 5-6 timer fra luften daglig i ukesvis og noe lignende har så vidt jeg vet aldri hvert gjort noe sted i verden. Og på nett kan du faktisk styre kameraet selv, det blir en helt utrolig bra brukeropplevelse, sier Årsæther.

Etter to uker i luften nærmer turen seg en slutt. Helikopteret flyr innover Lysefjorden og ut til Kristiansand lufthavn i morgen, før de tar turen «hjem» igjen til Oslo på torsdag.

Gledet seg

Programlederen Arne Hjeltnes er en velkjent «turkamerat» på TV og han gledet seg til langturen med helikopter.

– Vi lever i et usedvanlig vakkert land. Det og nå kunne få være med å vise det fram på denne måten er fantastisk morsomt. Ferden starter jo mens landet er på sitt aller flotteste, når alt er blitt grønt, blomstringen er i gang og fjelltoppene er hvite. Dette er ikke noe som bare vi i Norge har gleden av å få følge med på, det skal være åpent for hele verden og vil være unik reklame for landet. I tillegg til å vise frem landet fra lufta, så skal vi også ned på bakken, snakke med lokale folk og blant annet smake lokal mat, sier Hjeltnes i en pressemelding.

– Et reisende folk

Ideen til prosjektet kom opprinnelig fra Hjeltnes og Creuna, hvor han til daglig er administrerende direktør. Avinor, som driver 46 av landets flyplasser, tente også på ideen og er en viktig støttespiller for gjennomføringen av «Fly med oss».

– I løpet av året vil 50 millioner passasjerer reise til og fra Avinors 46 lufthavner. Dette er et svært høyt tall, og viser at nordmenn er et reisende folk. Vårt langstrakte og høyst kuperte land, er en forklaring. Stor samhandel og samkvem med omverdenen, en annen. En sunn, norsk økonomi og et velutviklet luftfartstilbud for hele landet, er trolig de viktigste. Vi viser i «Fly med oss» frem den rolle våre lufthavner har for utviklingen av landet. Vi gleder oss til reisen, og ønsker velkommen til våre lufthavner gjennom samarbeidet med TV 2, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Se bildet større

Kyssekroken på Stavanger lufthavn, Sola åpnet vinteren 2012. Her får Morten Sand, leder for terminalopplevelser, et kyss på kinnet av Kathrine Bjelland. FOTO: Arkivfoto

Faktaboks

Reiserute 3. - 5. juni:

Tirsdag:

Avgang Røros lufthavn kl. 10.00

- Tynset

- Otta

- Dombås (fuel stop)

- Jotunheimen/Galdhøpiggen

- Beitostølen

- Fagernes lufthavn, Leirin (1 times stopp)

- Stord lufthavn, Sørstokken (30 min. stopp)

- Leirvik

- Haugesund

- Haugesund lufthavn, Karmøy (1 times stopp)

- Skudeneshavn

- Stavanger

- Sandnes

Ankomst Stavanger lufthavn, Sola kl. 19.30

Onsdag:

Avgang Stavanger lufthavn, Sola kl. 10.00

- Prekestolen

- Lysefjorden

- Kjerag – Lysebotn

- Sirdal

- Flekkefjord

- Lindesnes

Ankomst Kristiansand lufthavn, Kjevik kl. 13.00

Torsdag:

Avgang Kristiansand lufthavn, Kjevik kl. 10.00

- Lillesand

- Arendal

- Tvedestrand

- Kragerø

- Skien lufthavn, Geiteryggen (30 min. stopp)

- Larvik

- Sandefjord lufthavn, Torp (30 min. stopp)

- Tønsberg

- Fredrikstad

- Moss lufthavn, Rygge (30 min. stopp)

- Drøbak

- Nesodden

- Oslo sentrum

Ankomst Oslo lufthavn, Gardermoen kl. 15.40

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!