Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kommunen er i beredskap:

- Følger med på om noen av våre er rammet av ulykken

- Følger med på om noen av våre er rammet av ulykken

Kommunen følger situasjonen rundt helikopterulykken nøye, blant annet gjennom psykososialt kriseteam i samarbeid med Randaberg og Stavanger. FOTO: Arkivfoto

Sola kommune følger situasjonen rundt helikopterulykken og gjør ressurser tilgjengelig både for egne innbyggere og nabokommunene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2016 kl 18:22

- Vi holder oss orientert og er spesielt opptatt av om noen av våre innbyggere er rammet. Da føler vi et særlig ansvar, men vi vil også gjøre vår bistand tilgjengelig for nabokommuner, sier beredskapsleder Vigdis Torjussen i Sola kommune.

Torjussen sier at de foreløpig ikke har noen informasjon om at noen berørte er fra Sola eller ansatt i Sola-bedrifter.

Kriseteam

Kommunen har vært i kontakt med psykososialt kriseteam som er varslet og beredt. Dette teamet dekker både Sola, Stavanger og Randaberg.

Se bildet større

Beredskapsleder Vigdis Torjussen i Sola kommune. FOTO: Arkivfoto

- Hvis noen har behov for hjelp er det først og fremst Stavanger Legevakt de skal ta kontakt med, så henviser de videre. Jeg er kontaktperson fra kommunen i helgen, sier Torjussen.

CHC Helikopter Service AS har bekreftet at det var et av deres helikoptre med base i Bergen som styrtet ved Turøy like etter klokken 12 fredag.

Ifølge en pressemelding fra Statoil var totalt 13 personer om bord i helikopteret. 11 av dem var norske statsborgere, mens én var italiener og én brite. Redningsaksjonen ble avsluttet like etter klokken 17.00 fredag. 11 av de 13 ombord var da døde funnet. To er fortsatt savnet.

Helikopter var på vei fra Gullfaks B-feltet i Nordsjøen tilbake til Flesland.

Statoil har satt alle trafikkhelikoptere av tilsvarende type midlertidig på bakken, og har mobilisert hele sin beredskapsorganisasjon.

Redningsarbeidet ledes av Hovedredningssentralen (HRS) på Sola, og Statoil bidrar med ressurser.

Pårørende kan ringe HRS sitt pårørendenummer: 51 94 18 33

Statoils pårørendetelefon: 800 500 20

Luftfartstilsynet har innført flyforbud for helikoptertypen som var involvert i ulykken på Turøy i Fjell kommune. Det er derfor flere kanselleringer og forsinkelser i helikoptertrafikken som skal til og fra Sola fredag ettermiddag og kveld. Se heliport.no for mer informasjon.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!