Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folkehelse med
kulturhistorie på kjøpet

Folkehelse med <br>kulturhistorie på kjøpet

Et femtitalls store og små startet den korteste løypen under fjorårets Vikingmarsj. FOTO: Trine Barka Højmark

Lørdag arrangeres Vikingmarsjen med to kulturhistoriske løyper.

Tekst:

Publisert:

Vikingmarsjen byr på en kort løype for barn og dem som vil ha det litt enklere, og en lang løype for de mer trente. Den korte løypen er 7,5 kilometer lang, mens den lange er 25 kilometer.

Begge starter ved Våganes og snor seg rundt Hafrsfjord. Underveis passerer man mange fornminner og kulturhistoriske objekter. Hensikten med Vikingmarsjen er først og fremst å fremme folkehelse, men også å formidle lokalhistorie og å lære mer om hva som finnes av historiske steder og objekter i Sola.

Hafrsfjordvikingene vil også være til stede og by på leker og aktiviteter for store og små.

En tur alle kan være med på

Vikingmarsjen ble arrangert for første gang i september i fjor. Initiativtaker Stefan Blanckaert fra Våganes Fotballklubb håpet å starte en tradisjon, og arrangementet i fjor ble en suksess, tross regnvær.

Blanckaert sin tanke var å starte noe alle kan være med på.

- Det finnes Nordsjøritt, maraton og andre løp og sykkelritt. Ikke alle kan være med på dette, men en gåtur klarer de fleste, uttalte han til Solabladet før marsjen i fjor.

Begge løypene ender i Solakrossen der Coop Mega venter med gratis mat og drikke. De som skal gå den lengste løypen starter om morgenen, mens oppstart for den korte løypen er midt på dagen. Dermed kan alle ideelt sett være fremme i krossen noenlunde samtidig.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!