Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folkemøte om transportkorridoren

Folkemøte om transportkorridoren

Kommunen arrangerer folkemøte om Transportkorridor Vest. Allerede er arbeidet med utvidelsen i Sømmevågen godt i gang. FOTO: Arkivfoto

Kommunen og Vegvesenet vil informere solabuen om Transportkorridor Vest mandag.

Tekst:

Publisert:

Mandag inviterer kommunen til folkemøte om Transportkorridor Vest. Dette veiprosjektet innebærer en utvidelse av riksveg 509 Tanangervegen fra to til fire felt. Byggingen er allerede i full gang i Sømmevågen, og nå gjenstår strekket fra Sømmebakken og til Sundekrossen.

To av kjørefeltene er øremerket kollektiv- og tungtransport. Dette er et pilotprosjekt som er forløpig unikt i norsk sammenheng.

Flere er berørt

Reguleringsarbeidet omfavner hele strekket i ett for å spare tid, og håpet er at planen er politisk godkjent til våren. Veiprosjektet innebærer to ekstra kjørebaner, sykkel- og gangstier på begge sider av veien størstedelen av strekningen, nye rundkjøringer, nye atkomstveier og ny bro over Hafrsfjord.

Flere eiendommer og jordbruksjord blir berørt av planene, og Statens vegvesen vil derfor orientere spesielt om grunnerverv under møtet. Møtet holdes på Haga skole mandag kveld. Dagen etter vil planavdelingen i kommunen og representanter fra Vegvesenet være tilgjengelige for spørsmål under en åpen kontordag på rådhuset.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!