Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– For få vil bade

– For få vil bade

Emil Livingstone Andreassen (2 1/2) bader sammen med pappa Eirik Andreassen i Solahallen. Eirik Andreassen er også badevakt annenhver mandag. FOTO: Silje Foss Langeland

Hver mandag holdes det vanntilvenning og lek for barn og familier i Solahallen. Ofte kommer det bare to stykker, selv om tilbudet er åpent for alle.

Tekst:

Publisert:

Kristin Staurland og Eirik Andreassen er badevakter hver mandag ettermiddag, for barna som møter opp og vil bade. Ofte er det bare dem og deres barn som dukker opp. De ønsker at flere skal bli med.

- Nå er det kun vi som kommer fast hver mandag. Andre kommer bare innimellom, sier Andreassen.

For at dette tilbudet fra Sola svømmeklubb skal vedvare er de også avhengige av at foreldre stiller som badevakter.

- Vi skulle gjerne hatt noen flere badevakter også. Det krever bare et livredningskurs som man tar på en kveld, sier Andreassen.

- Gøy hvis vi var flere

Når Solabladet møter opp ved bassenget er det full fart og plasking i vannet. Fokuset på vanntilvenningen er lek og moro.

- Dette er ikke noe organisert svømmetrening, men et tilbud slik at barna kan ha det gøy i vannet, og gjøre noe sammen som familie, sier Staurland.

Datteren til Staurland, Thea Staurland Solberg, er der hver mandag og hun synes det er kjempegøy å svømme. Denne gangen har hun tatt med seg to venninner også. De tre går i 7. trinn og er de eldste barna i bassenget.

- Det er kjempegøy å hoppe fra tremeteren, også liker vi å dykke etter ringer som mamma kaster til oss, sier hun.

- Jaaaa, stemmer venninnen Sanna Martine Østebø i.

- Men det hadde vært gøy hvis vi var litt flere her, sier Østebø.

Flere enn normalt

Denne mandagen er det rundt åtte barn i bassenget. Det er flere enn normalt. To gutter prøver seg på tremeteren, men det er litt høyt. En familie er der for første gang, likevel er det ikke noen fare for plassmangel.

- Vi håper å kunne opprettholde tilbudet, det er jo så gøy. Men det er veldig sårbart med kun to badevakter, og tilbudet vil nok forsvinne bort hvis folk i tillegg ikke kommer, sier Staurland.

For tidlig tidspunkt

Det hele startet som et privat initiativ og tidligere var de mange familier som benyttet seg av tilbudet. Med tiden har folk falt bort. Staurland har vært badevakt de siste tre årene, men har benyttet seg av tilbudet i rundt seks år. Hun tror at grunnen til mangelen på folk kan være at folk ikke vet om tilbudet.

- I tillegg kan det være at de faller fra fordi barna lærer seg å svømme godt på egenhånd, sier Staurland og legger til at grunnen også kan være at svømmingen begynner klokken halv fem om ettermiddagen, noe som er for tidlig for mange.

Minstemann i bassenget denne ettermiddagen er kun to og et halvt år gamle Emil Livingstone Andreassen. Han bader sammen med pappa Eirik Andreassen.

- Det er ingen aldersgrense her, og alle er velkomne, avslutter Staurland.

Se bildet større

Kristin Staurland bytter på å være badevakt annenhver gang med Eirik Andreassen. Selv har hun benyttet svømmetilbudet i seks år sammen med sine barn. FOTO: Silje Foss Langeland

Se bildet større

Sanna Martine Østebø (f.v.), Anne Maren Sivertsen og Thea Staurland Solberg er alle glade i å svømme og å være i vannet. FOTO: Silje Foss Langeland

Se bildet større

Vanntilvenningen handler om at barna og familien skal ha det gøy sammen i vannet. FOTO: Silje Foss Langeland

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!