Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjemte narkotika i reservehjulet

Gjemte narkotika i reservehjulet

En mann kjørte i land i Risavika havn med store mengder narkotika, øl og sigaretter. FOTO: Arkivfoto

En 50 år gammel mann fra Slovakia nektet å ha kjennskap til de narkotiske stoffene han hadde i bilen da han kjørte i land i Risavika. Men lagmannsretten trodde ham ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 11:15

I september i fjor kjørte mannen i land i Risavika havn med flere smuglervarer i bilen. 50-åringen kom fra Danmark og hadde med seg halvt kilogram metamfetamin, nesten 1.000 narkotiske tabletter og 2,8 kilogram hasj.

Metamfetaminet og tablettene lå innpakket og skjult i bilens ventilasjonsanlegg i taket, mens hasjen lå innpakket og skjult i varebilens reservehjul.

I tillegg kjørte mannen på grønn sone ved ankomst i Risavika, til tross for at han hadde 84 liter øl og 2.440 sigaretter, pluss en halv liter sprit og to liter vin i bilen.

Anket dommen

Mannen fra Slovakia ble i tingretten dømt til tre år og fire måneder fengsel etter å ha forsøkt å smugle narkotika, tobakk og drikkevarer inn i landet.

Politiet hadde også inndratt bilen han kjørte, samt alt ølet, brennevinen, vinen og sigarettene han hadde med seg.

Mannen anket dommen til Gulating lagmannsrett etter han ble dømt i Stavanger tingrett. Dette fordi han mente han ikke hadde kjennskap til de narkotiske stoffene som tollerne fant i bilen hans.

Nektet kjennskap

Lagmannsretten mente derimot mannen var skyldig i å ha smuglet narkotiske stoffer inn til Norge. Smuglervarene ble funnet under en kontroll av tollerne i Risavika. 50-åringen hadde heller ikke gyldig førerkort i Norge da han kjørte i land. Dette hadde han mistet på grunn av en fartsoverskridelse.

Mannen nektet å ha kjennskap til narkotikaen som ble funnet i bilen hans. I lagmannsretten fortalte han at han hadde lånt bort bilen sin. Han hadde først lånt den til en mann i Norge som hadde gitt ham noen opplysninger med noen «tall og bokstaver» som han skulle viderebringe til Slovakia. I Slovakia ble han oppsøkt av to menn da han satt på en kafé, som spurte om opplysningene og deretter lånte bilen hans.

Ble ikke trodd

Lagmannsretten trodde ikke på at mannen ikke kjente til at det var narkotiske stoffer i bilen hans da han kom tilbake til Norge. Retten mener at det er hevet over enhver rimelig tvil at 50-åringen forstod at han innførte narkotiske stoffer til Norge og at han må dømmes deretter.

Retten mente at mannen burde dømmes til tre år og fire måneders fengsel, samt inndragning av bil og smuglervarer. Dommen var enstemmig.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!