Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lego league:

Gode resultater for
Sola-skolene

Gode resultater for <br>Sola-skolene

Lagene fra Røyneberg skole fikk gode resultater i First Lego League. Sande skole som deltar for andre gang endte på en 16. plass. FOTO: Trine Barka Højmark

Team Thunder fra Røyneberg skole vant markedsføringsprisen, mens laget R.O.B.O.T.S fra samme skole kom på tredje plass sammenlagt i First lego league i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 11:20

Solabladet skrev før helgen om Sande skole som er nybegynnere i First lego league. De deltok for andre gang i år, og hadde mål om å vinne. Laget FLL Champions fra Sande skole nådde ikke helt opp i konkurransen dette året og må nok ha noen års erfaring på baken for å lære av sine feil. De endte opp på en 16. plass av 22 lag.

Det var derimot andre lag fra Sola som gjorde det godt. Team Thunder fra Røyneberg skole vant markedsføringsprisen, for god presentasjon av sine oppgaver i konkurransen. I tillegg ble laget R.O.B.O.T.S fra samme skole nominert til teknologiprisen - som handler om hvor bra roboten er bygget. Brick Builders fra Sola skole ble også nominert til samarbeidsprisen, for godt samarbeid i gruppa.

Gode resultater for Røyneberg

Sammenlagt var det Røyneberg skole som fikk de beste plasseringene. Laget R.O.B.O.T.S endte på en tredjeplass, mens lagene FLL-freaks og FLL stars fra samme skole fikk en 5. og en 10. plass. Se hele oversikten i faktaboksen.

First Lego League er et prosjekt for aldersgruppen 10 til 16 år. Lagene som melder seg på får oppgaver som de har åtte uker på å løse. Det hele avsluttes med en konkurranse i sin region, hvor de så kan gå videre til den skandinaviske finalen. Gjør de det godt her, kan de også gå videre til den internasjonale verdensfinalen. På Røyneberg skole har First Lego League vært godt forankret i undervisningen lenge og de har klart å komme seg til finalen i USA en gang.

Konkurransen gikk av stabelen på lørdag og over 850 lag skal konkurrere samtidig i Norge og Danmark denne dagen - 24 av disse konkurrer i Rogaland.

Mer enn bare lego

Selv om legobygging er et viktig element i denne konkurransen er det likevel flere andre oppgaver som elevene må løse. De skal blant annet lage en forskningsoppgave med et valgfritt tema.

Det deles ut flere forskjellige priser i konkurransen, både for forskningen, markedsføringen og samarbeidet. I tillegg får lagene en pris for robotbyggingen og en for hvordan roboten gjør det på banen. Det laget som sammenlagt får best resultat i alle kategorier får den gjeveste prisen; FLL Champions.

I år var det doUmind fra Austrått som vant sammenlagt.

Nøkkelord

Faktaboks

Resultater for Sola-lagene i Lego League

Sammenlagt:

3. R.O.B.O.T.S. fra Røyneberg skole

5. FLL-freaks fra Røyneberg skole

10. FLL-stars fra Røyneberg skole

12. Brick Builders fra Sola skole

14. Team-Thunder fra Røyneberg skole

16. FLL Champions fra Sande skole

Prisene:

Markedsføringsprisen 1. plass - Team Thunder.

Nominert til teknologiprisen 1. plass - R.O.B.O.T.S

Nominert til samarbeidsprisen - Brick Builders

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!