Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gymsalen på Sola skole stengt på ubestemt tid

Gymsalen på Sola skole stengt på ubestemt tid

Da Solabladet var på stedet var det meste av tørkearbeidet unnagjort, men parketten i gymsalen viste tydelige skader etter vannlekkasjen. FOTO: Geir Arne Løland

I løpet av helgen har garderober og gymsal ved Sola skole blitt utsatt for vannskader. Rektor Maria Jacobsen Joa vet foreløpig ikke hvor lenge elevene blir uten gymsal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2017 kl 14:43

SKOLE: Ansatte og elever som skulle ha gym i første time mandag ble møtt av stengte dører. Årsaken er at gymsalen og garderobene i løpet av helgen har vært utsatt for betydelige mengder vann, som ifølge rektor Maria Jacobsen Joa kan ha funnet veien opp via slukene.

– Det dreier seg om gymsalen og garderobene, det som ligger under bakkenivå. Det virker som det har kommet opp via slukene i garderober og dusjer. Så har det flytt inn i gymsalen, forklarer Jacobsen Joa.

Hun er klar på at det frem til takstmannen har tatt en vurdering kun vil være spekulasjoner. Det er også først når det foreligger en fagkyndig vurdering at det blir klart hvilke konsekvenser vannskadene vil ha for skoledriften.

– Vi kan ikke bruke gymsalen på en stund, for det er klart at det er noe som må tørkes ut. Vi vet ikke helt konsekvensene enda, sier hun.

For elever som skulle starte den nye uken med gym blir det altså alternative løsninger i stedet.

– Det er bare å snu seg om og finne andre løsninger. Vi har et litt begrenset uteområde på grunn av veiutbygging, men vi finner foreløpige løsninger. Så får vi se når vi vet hvor lang tid det vil ta om vi prøver å få lånt andre gymsaler. Foreløpig kan vi ikke ta stilling til dette, avslutter Jacobsen Joa.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!