Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Nina» fyker over Sola

Hafrsfjord bru ble stengt

Hafrsfjord bru ble stengt

FOTO: Arkivfoto

Strømbrudd og høy vannstand var bare noen av problemene som oppstod i Sola etter at «Nina» blåste opp. Så ille ble det at politiet stengt Hafrsfjord bru.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.01.2015 kl 15:37

Ekstremværet «Nina» ble større og større utover lørdag, noe også Solabuen fikk merke. Politiet opplyste på Twitter om høy vannstand og sjøen som slo over like ved Hafrsfjord bru.

Så kraftig blåste det rundt klokken 17:00 lørdag ettermiddag at en tilhenger blåste over i motsatt kjørebane og traff en annen bil. Politiet valgte derfor å stenge bruen for en periode.

Flere i Sola kommune, som er kunder hos Lyse, opplevde et større strømbrudd lørdag formiddag. Dette fordi transformatorstasjonen i Risavika falt ut. Like før klokken 16:00 opplyste Lyse på sine hjemmesider at denne feilen var rettet opp i.

Oppfordrer til sikring av gjenstander

Tidlig lørdag oppfordret også politiet, via Twitter, å sikre gjenstander og eiendeler som oppholdt ute. Utover ettermiddagen hadde flere trær veltet ut i veiene i området, samt takstein og -plater som løsnet fra bygninger.

Stavanger Lufthavn, Sola, meldte på sin Twitter-konto om få forsinkelser, men et Wizzair-fly valgte samme ettermiddag å snu og fly til Oslo i stedet.

Bergen, Flesland, valgte å stenge utover lørdagen, og derfor ble Sola flyplass berørt hva gjealdt Bergens-flyvningene. Alle disse ble kansellert/innstilt

Varsel om vindkast oppe i 35-45 m/s

På yr.no ble det også lagt ut ekstremværvarsel. Der stod det «Det blåser nå sørvest full storm på kysten og den ventes snart å dreie vestlig. Men det kan forekomme sterk storm 30 utsatte steder i Rogaland. Det ventes vindkast omkring 35-45 m/s. Vinden er på det sterkeste mellom klokken 15:00 og 18:00 og ventes å minke langsomt fra klokken 19:00 i kveld. Det ventes også høye bølger inn mot kysten. Signifikant bølgehøyde kan bli ti til tretten meter.»

Dette varselet ble lagt inn like før klokken 14:00 lørdag.

Det kom også inn tips til Solabladet om mye vind som dro med seg sand ut i veibanen ved Solastranden.

Har du bilder av stormen er det veldig fint om du kan sende dem til tips@solabladet.no.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!