Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Folkeavstemningen:

Har fått over 3.000 e-stemmer

Har fått over 3.000 e-stemmer

Mandag er den store valgdagen og allerede har flere stemt. FOTO: Trine Barka Højmark

På mandag er siste frist for å si din mening om kommunesammenslåing. Allerede nå har kommunen fått inn over 3.000 stemmer via internett og 800 forhåndsstemmer.

Tekst:

Publisert:

I år er første gang solabuen har mulighet til å stemme via internett. Dette har vist seg å være populært for Sola kommune har til nå registrert 3.355 elektroniske stemmer. Å stemme digitalt betyr at du kan stemme hjemmefra ved å gå inn på en nettside og du slipper dermed å dra til stemmelokalene. Dette er en enklere måte å stemme på.

805 solabuer har også forhåndsstemt, så allerede nå ligger det an til å bli god valgdeltakelse i folkeavstemningen om kommunesammenslåing.

– Det er veldig bra helt utrolig. Mange har fått med seg at man kan stemme på nett og det har vært en del engasjement rundt det, sier Mildrid Heimvik, leder av politisk sekretariat i Sola kommune.

Hun peker på at man kan stemme flere ganger elektronisk, og at det er kun den siste stemmen som teller. Derfor er det ikke sikkert at det er 3.355 solabuer som har stemt, noen kan ha stemt flere ganger.

Tror ikke det blir kø

På mandag er selve valgdagen og det er siste frist til å si din ening om kommunesammenslåing. Skal Sola slå seg sammen med Stavanger og Sandnes?

Valglokalene holder åpent fra klokken 09.00 til 20.00 på mandag og du stemmer i de samme lokalene som du stemmer i ved kommunestyre- eller stortingsvalg. I fjor under kommunestyre- og fylkestingsvalget var det mye kø ved valglokalene i Sola, spesielt på Tjelta. Kommunen har nå fått ett nytt stemmeavlukke på Tjelta, men Heimvik tror ikke det vil bli den samme køen i år.

– Denne gangen har man bare tre stemmesedler og velge mellom og man skal ikke gjøre noen endringer. Så dette burde gå bra, sier hun.

Spørsmålet som blir stilt i folkeavstemningen er «Skal Sandnes, Sola og Stavanger slå seg sammen til en ny kommune?». Du kan svare «Ja», «Nei» eller «Blank».

Kan stemme frem til midnatt

Heimvik forteller at de har hatt litt problemer med den elektroniske avstemmingen. Blant annet har folk ikke klart å registrere seg hvis de ikke har lagt inn telefonnummeret sitt i Minid og det har vært litt nedetid på grunn av stor pågang.

– Ellers har ting gått bra og alt skal være i orden nå, sier Heimvik.

Du kan stemme via internett frem til midnatt fredag. Forhåndsstemmingen stenger fredag 15.15. Heimvik minner om at man må huske å ta med seg legitimasjon når man skal stemme og minner om at det ikke blir sendt ut valgkort i år.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!