Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Henlegger saken om skutt hund

Henlegger saken om skutt hund

Over 1.000 personer møtte opp da det ble arrangert minnemarkering for hunden som ble skutt og drept på Hellestøstranden. Nå er saken henlagt av politiet. FOTO: Trine Barka Højmark

Politiet har valgt å henlegge saken om hunden som i august ble skutt på Hellestøstranden. Dette på grunn av manglende vitner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2014 kl 15:45

– Saken er lagt vekk på grunn av bevisets stilling, sier politijurist Lisa-Mari Ellingsen ved Rogaland politidistrikt til NRK.no torsdag ettermiddag.

I begynnelsen av august ble en hund skutt og drept på Hellestø av en grunneier. Grunneieren var lei av at hunder kom inn på eiendommen hans og tok livet av sauene hans. I denne saken sier hundeieren at hunden stod i nærheten av han og ikke plaget noen sauer, mens grunneieren mener hunden løp etter sauene hans, derfor skjøt han. Hunden var ikke i bånd.

Saken fikk stor oppmerksomhet etter at den ble kjent. Det ble arrangert en minnemarkering for hunden uken etter skuddene og over 1.000 personer møtte opp.

Ingen vitner

Begge parter anmeldte hverandre i saken. Grunneieren anmeldte hundeieren fordi han mente hunden hadde drept en av sauene hans. Mens hundeeieren anmeldte grunneieren for å ha skutt hunden hans.

Politiet forteller til Nrk at det i etterforskningen har kommet frem at det ikke er noen samsvar mellom forklaringene til hundeeieren og grunneieren.

– Vi har ingen vitner til selve hendelsen, og da blir det vanskelig for påtalesiden å føre bevis for at det ikke var nødvendig for mistenkte å handle slik han gjorde, sier Ellingsen til Nrk.

Det er tre ukers klagefrist på at politiet henlegger saken.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!