Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her signeres Bærheim-avtalen

Her signeres Bærheim-avtalen

 

– Gratulerer, og ta godt vare på Bærheim, sier sandnesordfører Stanley Wirak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2014 kl 13:20

Onsdag signerte solaordfører Ole Ueland og sandnesordfører Stanley Wirak papirene på at Bærheim Utvikling er opprettet.

– Dette er kommet til fordi vi har hatt et veldig godt samarbeid på veien. I tillegg har Sandnes Tomteselskap vært en veldig profesjonell partner i prosessen, sier Ole Ueland.

Over en jordbærkurv

Det hele startet i 2012 med en henvendelse fra Ole Ueland om å få en bit av Bærheim. Sandnes planla å bruke området til næring, noe som ville være svært uheldig for bokvaliteten på Skadberg. Sola kommune fremmet derfor innsigelse til kommuneplanen.

Men et gemyttlig møte over en jordbærkurv på Bærheim i juni 2012 ble starten på en grensejustering der Sola overtar deler av Bærheim og bygger boliger til innbyggere både i Sandnes og Sola.

– Vi har ingen skoler eller servicetilbud på Bærheim. Alternativet ville vært å busse elevene til Stangeland eller Soma, men det er ikke en god løsning. Dette er derimot en veldig god løsning, synes Stanley Wirak om boligbyggingen på Bærheim.

Interkommunalt samarbeid

Byggeområdet på Bærheim blir en del av Sola kommune, men Sandnes er sterkt involvert i utbyggingen. Majoriteten av andelelene i Bærheim Utvikling eies av Sandnes med sitt tomteselskap.

– Dette viser hvor godt vi kan samarbeid på tvers av kommunegrensene. Også fylkesmannen og departementet har bidratt til at dette har gått raskt, sier sandnesordføreren.

Starter i 2017

1000 boliger kan bygges på Bærheim, og det er Sandnes Tomteselskap som skal utvikle dem.

– Vi regulerer området, gjør det byggemodent og sender de byggeklare tomtene ut til byggefirma for en fast pris. Det gjør at vi kan tilby rimeligere boliger enn andre, gjerne mellom 300.000 kroner og en million kroner billigere enn andre, forteller Torgeir Ravndal, som er daglig leder i Sandnes Tomteselskap KF.

Byggestart blir etter planen i 2017.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!