Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her starter byggingen av ny fotballhall

Her starter byggingen av ny fotballhall

Styreleder i Havdur IL, Magnar Helleland, er strålende fornøyd med at arbeidet med å lage ny fotballhall på Tjelta nå er i gang. Han mener dugnadsånden i bygda er helt unik. FOTO: Linn Iren E. Nilsen

Lørdag var gravemaskinene på plass på Tjelta for å begynne arbeidet med Stangeland-Arena.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 19:39

Lørdag formiddag var fem gravemaskiner, 20 traktorer og over 40 frivillige i full sving på tomten nedenfor Høgeholen barnehage.

– Vi hadde tenkt å starte opp klokken åtte, men allerede i syv-tiden i dag tidlig stod de å klorte utenfor her. De er helt ustoppelige, gliser Magnar Helleland, som er leder for hovedstyret i Havdur IL.

Se bildet større

Her skal Stangeland-Arena stå ferdig om i underkant av et år. FOTO: Linn Iren E. Nilsen

Frivillige i alle aldrer kom for å bidra, når arbeidet med å få på plass idrettslagets nye fotballhall begynte i helgen. En god gjeng tjuvstartet allerede litt sist helg, men det var denne lørdagen som var den offisielle starten.

Hallen, som får navnet Stangeland-Arena, skal ha en størrelse på 70x50 meter og en spilleflate op 47x68 meter. Den skal være åpen og tilgjengelig for bygdas innbyggere året rundt.

– Dette betyr ekstremt mye for idrettslaget og øke aktiviteten året rundt, sier Helleland.

Se bildet større

Omtrent slik skal den nye hallen se ut. På bildet mangler en «skut» på 3x47 meter som skal romme møterom, toaletter, boder, gang, handicap heis og treningsstudio. FOTO: Havdur IL

10 år gammel drøm

Å få på plass en fotballhall på Tjelta har vært en gammel drøm for Havdur. Idrettslaget har en egen byggekomite som har jobbet iherdig for å gjøre drømmen til en realitet.

– De har jobbet i nærmere ti år for å få dette til. Folk har stått på. Det er fantastisk at vi nå er i gang, sier Helleland.

Se bildet større

– Det er fint å kunne bidra, sier Johannes Tjelta (81) som stilte klar i traktoren sin. FOTO: Linn Iren E. Nilsen

Den nye hallen har en prislapp på rundt 15 millioner og finansierer ved hjelp av tippemidler, momskompensasjon, støtte fra kommunen, egenkapital og andre støttespillere. T. Stangeland Maskin har gått inn som hovedsponsor og dermed ble navnet på hallen Stangeland-Arena.

Helleland berømmer alle som har bidratt og regner med at det vil legges ned flere tusen dugnadstimer før hallen står ferdig 29. oktober neste år.

– Dette er utrolig viktig og vi sparer inn flere millioner kroner, sier han, og mener bestemt at det ikke finnes andre steder med like god dugnadsånd som i Sørabygda.

– De viste seg både når de bygget kirken, Havdurhuset og kunstgressbanen. Jeg tror ikke andre steder når oss til knærne en gang når det gjelder dugnad, sier lederen.

Den gode dugnadsånden viste også godt igjen på lørdag. Lokalbefolkningen stilte opp som både sjåfører, skrapevakter, trafikkvakter og noen sørget for middag, twist og kaffe. Det ble også en liten markering av igangsettelsen av arbeidet, hvor både TS-sjef Olav Stangeland og Halleland fikk sagt noen ord. En diger marsipankake var plassert på et bord midt mellom store jordhauger og gravemaskiner.

Se bildet større

Byggekomiteen i Havdur har jobbet i over ti år for å gjøre fotballhallen til en realitet. Fra venstre; Ingve Harveland, Jan Klingsheim, Gunnvar Klepp, Geir Danielsen, Magnar Helleland og Kenneth Aasberg. Tor Kåre Jordbrekk, Tor Einar Jordbrekk og Bent Eddie Lie er også med i komiteen. FOTO: Linn Iren E. Nilsen

Får treningsstudio

I tillegg til å huse fotballbaner skal arenaen også huse Tjeltas første treningsstudio. Havdur har allerede inngått en leieavtale med Sport 4 You som skal drive studioet. Treningssenteret skal holde til et tilbygg til selve hovedhallen.

– Det blir et fullverdig treningsstudio på 300 kvadratmeter. Hele anlegget vil bety mye for bygda, sier Helleland.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!