Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Holder åpent ut året

Esso stenger ikke likevel

Holder åpent ut året

Esso Sola har besluttet å holde åpent ut året, i stedet for å stenge i januar. Dette fordi de trenger mer tid til å ordne opp i de ulike parsellene tomten er delt inn i før den kan selges. FOTO: Arkiv

Esso Sola skulle egentlig stenge dørene i slutten av januar, men problemer med inndelingen av tomten har ført til at de må utsette salget av bensinstasjonen.

Tekst:

Publisert:

I januar skrev Solabladet at Esso-stasjonen på Sola skulle stenge ved utgangen av januar. Nå har bensinskjeden imidlertid endret planene sine. Bensinstasjonen ved Sandesletta skal nå holde åpent helt fram til neste år - ut desember 2014.

– Stasjonen vil være i drift ut dette året, forteller Erik Hauge, assisterende informasjonsdirektør i Esso Norge.

Flere parseller

Årsaken til at Esso-stasjonen holder åpen lenger enn de planla er at de ikke kan selge tomten ennå. Tomten som Esso-stasjonen ligger på er nemlig delt inn i ulike parseller. I dag eier Esso selve stasjonsområdet, mens kommunen eier gressplenen som krysses av gang- og sykkelveien. Snippen fra dagens veikryss og nordover langs Sandesletta eies også av Esso.

– Det er en prosess rundt disse parsellene og det tar litt tid å få gjort dette på en skikkelig måte, sier Hauge.


LES OGSÅ: Uferdig kryss irriterer beboere og kommunen

Lengre prosess enn ventet

Han forteller at omleggingen av krysset ved Sandeparken også har hatt en innvirkning på at Esso-stasjonen nå får utsatt nedleggelse. Solabladet har tidligere skrevet om at uavklarte eiendomsforhold har hindret utbedring av krysset ved Sandeparken. Hauge har tidligere uttalt i Solabladet at Esso avventer innspill til hvordan de skal få løst saken knyttet til disse tre parsellene.

Esso-stasjonen lå ute for salg i januar, men det viste seg at Esso måtte vente litt med å selge tomten, da delingen av parsellene tok noe lengre tid enn først antatt.

– Det er åpenbart at det har tatt mer tid enn vi hadde forestilt oss å få ordnet dette, sier Hauge.

Skal utvikles

Butikken vil da i hvert fall ha åpent frem til årsskifte før den selges.

– Vi legger vekt på at vi ikke skal komme i veien for en videre utvikling av området. Derfor vil vi ordne opp i dette med parsellene først. Men vi er i en prosess for å få avhendet eiendommen, slik at utviklingen av område kan komme videre, sier Hauge.

Stasjonen ligger midt i et område hvor både kommunen skal oppgradere krysset og andre aktører ønsker en utvikling. Hauge forteller at kommunen nok vil være interessert i å kjøpe område som krysset er en del om, mens resten av området vil nok ha en kjøper som er utvikler av selve området.

Hauge har tidligere sagt til Solabladet at de kan se for seg å sette verdi på de to parsellene Esso eier og selge dem, eller at det er et makeskifte som omfatter alle de tre parsellene.

– Ikke nok trafikk lenger

Årsaken til at Esso vil stenge bensinstasjonen i Sola i første omgang var i hovedsak at veiene var blitt lagt om.

– Det er markedssituasjonen som er hovedgrunnen til at vi legger ned. Det er mye som har skjedd med veiene her i området de siste årene og trafikken går nå utenom vår stasjon. Derfor er det ikke lenger et godt nok kundegrunnlag. Det er det som har gjort at vi nå velger å legge ned, sa Rosta Lopucek, distriktssjef for Esso sine bensinstasjoner i distriktet, til Solabladet i januar.

Han fortalte at de hadde merket nedgangen i flere år.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!