Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hus totalskadd i brann

Hus totalskadd i brann

Huset i Moringveien ble totalskadd i en brann torsdag. FOTO: Charlotte Mæland

Et hus i Moringveien i Tananger ble totalskadd i brann torsdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2015 kl 15:27

Torsdag morgen fikk brannvesenet i Rogaland inn melding om røyk i en bolig i Tananger. Biler ble sendt fra stasjonen i Stavanger og Kvernevik, og de første som var på plass oppdaget fort at de trengte forsterkninger. Røyken som sev ut av huset var nemlig mørk, noe som ga indikasjon på at det kunne blusse opp til full fyr i huset i Moringveien.

– Vi ser fargen på røyken og ser hva vi kan forvente ut fra den. Vi hadde tidlig en mistanke om at det kunne bli overtenning og flammer, forteller Rune Håland, overbefal fra Brannvesenet.

Det var ingen hjemme da brannen startet, men eierne av boligen kom raskt til.

Brannvesenet kunne ikke konkludere med brannårsak, og vil ikke uttale seg om dette før det har blitt gjennomført etterforskning.

Håland kunne derimot bekrefte at huset var blitt totalskadd i brannen og at det var brann i samtlige etasjer i huset.

Vakthold utover torsdag

Det tok en stund før flammene viste seg, for i starten var det bare store mengder røyk som kom ut fra boligen. Denne røyken var giftig og politiet på stedet begynte fort å be folk holde seg unna de mest utsatte plassene. De gikk også til nabohusene og fikk evakuert naboene som var hjemme.

Meldingen om brannen kom inn i 10-tiden torsdag morgen. Rundt 12 hadde brannvesenet god kontroll på flammene og fortsatte arbeidet med slukking videre i en time. Håland opplyste også at det vil være vakthold rundt boligen utover torsdag for å se til at flammene ikke blusser opp igjen.

– Vi vil gå over med varmekamera når det har roet seg ned og vi har fått slukket brannen, men vi vil likevel ha vakthold på plass utover for å tilse at det ikke blusser opp igjen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!