Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hylles for å gjøre reisen tryggere for funksjonshemmede

Hylles for å gjøre reisen tryggere for funksjonshemmede

FOTO: Arkivfoto

Avinor Stavanger får årets tilgjengelighetspris fra Rogaland fylkeskommune.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.12.2015 kl 09:34

Hver år deler fylkeskommunen ut en pris til en enkeltperson, organisasjon eller bedrift, som har gjort en spesielt verdifull innsats for å bedre tilgjengeligheten for funksjonshemmede i lokalmiljøet, kommunen eller fylket.

I år gikk prisen til Avinor og Stavanger lufthavn Sola. l Fylkeskommunen mener Avinor har gjort en stor innsats for å få funksjonshemmede til å føle seg tryggere på reise.

«Bedriften har vært særdeles kreativ i sin utvikling av assistanseordningen og det har vært avholdt to hele dager med opplæring av Avinor sine ansatte. Her har de funksjonshemmedes organisasjoner vært aktive bidragsytere og kommet med verdifulle innspill», skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

Eget brukerutvalg

Flyplassen har vært gjennom store utbygninger og oppgraderinger de siste årene og lufthavnen opprettet et eget brukerutvalg i samarbeid med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO). Dette for å sikre at de bygde og planla gode universelle løsninger.

Brukerutvalget ble opprettet i 2009 og hadde medlemmer fra Handikapforbundet, MS-forbundet, Astma- og Allergiforbundet, Hørselshemmede, Blindeforbundet og Eldrerådet i Stavanger. Målet var at når lufthavnen gjorde nye utbygninger eller endringer, så brukte de løsninger som kunne brukes av alle. Brukerutvalget gir også innspill til flyplassens masteplan og til mindre ombygninger på terminalen.

Jobber videre

Flyplassen har også selv valgt å tilby tjenesten med bistand til personer med redusert mobilitet. Dette fordi de mener at det å skape et bedre produkt for denne gruppen er en viktig del av helheten for å sikre en enklere reise for alle.

Avinor blir nå hedret med 25.000 kroner som de skal gi videre til lufthavnens brukerutvalg og 25.000 kroner som de skal bruke til å styrke arbeidet for bedre tilgjengelighet på Stavanger lufthavn Sola.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!