Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ikke forstyrr redningsarbeidet

Sjefen for redningstjenesten ber droneflygere holde seg unna ulykkessted der helikoptre er til stede for å redde liv.

Tekst:

Publisert:

Svein Tore Pettersen, sjef ved 330 skvadron, stiller seg bak kravet om at luftrommet over brann- og ulykkesområder skal være stengt for andre enn dem som deltar i redningsopersajonen.

– Det er ikke bare droner som kan være i veien for oss, også private helikoptre som er innleid av pressen. Vi forstår pressens behov for å ha bilder og film fra hendelser, men det kan ikke gå på bekostning av de som skal redde liv, sier Pettersen til Solabladet.

LES OGSÅ: Private droner bekymrer Forsvaret

Se bildet større

Svein Tore Pettersen, sjef for 330 skvadron FOTO: Andreas Askildsen

Dronene kan være vanskelige å se for flygerne på redningstjenestens Sea King-helikoptre. Dermed kan de utgjøre en fare for redningsmannskapene.

– Dette er flygende objekter vi ikke har kontroll på, og de utgjør en risiko hvis vi opererer i samme område. Det er helt klart til ulempe hvis noen sender opp droner i det samme luftrommet vi ønsker å jobbe uforstyrret i, sier Pettersen.

LUFTFARTSTILSYNET: - Kan gjøre stor skade

Han opplyser at dronene kan resultere i store skader, selv om de er små og lette.

– Ethvert fremmedobjekt kan medføre skade. Det vil kanskje ikke føre til havari, men det kan bli snakk om så store skader at vi ikke kan fly videre og dermed ikke får reddet dem vi skal redde, sier Pettersen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!