Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ja, vi er større enn Frp

– Ja, vi er større enn Frp

Siv-Len Strandskog og hennes Ap-kollegaer leser forhåndstallene med enorm glede. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Ellevill jubel på valgvaken til Ap, som ligger an til å gjøre et godt valg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2015 kl 09:13

Akkurat nå er Ap det nest største partiet i Sola. Det er det lenge siden partiet har opplevd.

En hel gjeng Ap' ere har samlet seg hjemme hos andrekandidat Leif Harald Forthun på valgvake. Valgmaten er på bordet og stearinlysene er tent. Like etter klokken 21 kommer forhåndsstemmene. Da bryter jubelen løs.

- Dette er fantastisk, vi er større enn Frp. Vi er nest størst. Vi har kjempefremgang. Vi ligger an til å få ett ekstra mandat, kanskje til og med to når alle tallene er klare.

Kommunereformen

Replikkene er kjappe og hektiske. Så langt har Ap en strålende kveld.

– Hvorfor går dere så mye frem?

– Jeg tror folk i disse tider er opptatt av at noen kan ivareta velferdsgodene på en bra måte, og at de mener vi er det partiet. Jeg tror også at folk er opptatt av arbeidsplasser og har skjønt at det er en av våre hovedprioriteringer, sier Forthun.

Siv-Len Strandskog mener kommunereformen kan ha betydd noe for de gode tallene til Ap.

- Ap og Sp har vært helt tydelige på hva vi mener om kommunesammenslåing. Sp går også mye frem slik forhåndstallene viser, sier hun.

Holder motivasjonen

Forhåndstallene er ikke like lystig lesing for Høyre, selv om partiet ennå er klart størst i Sola. De kan miste ett mandat og flertallet sitt.

Men stemningen på Høyres valgvake på Sandetun er upåklagelig.

- Dette er kjempegøy. Jeg har vært med på to valgvaker, men vi har aldri vært så mange samlet som denne gangen, sier Siri Jordbrekk Forsberg.

Se bildet større

Ennå litt tidlig å juble, men Høyre liker å holde motivasjonen oppe. FOTO: helene Pahr-Iversen

Kandidatene er samlet rundt langbordet med to storskjermer i den ene enden. Den ene viser nettsiden til kommunen, den andre valgdekningen til Aftenbladet/NRK Rogaland. På skjenken står mat og vin, og vannflasker med bilde av Ole Ueland på.

- Stemningen er høy. Alle har gjort en kjempeinnsats foran valget, og nå gleder vi oss til resultatene kommer. Vil du ha et bilde med mye jubel på, spør flere av Høyre-kandidatene.

Vippe-posisjon

Hvis Tom Henning Slethei og hans Frp-kandidater hadde vært neglebitere, ville de hatt mye å gjøre i kveld. De ligger an til å miste en kandidat, men er i en vippe-posisjon akkurat nå.

- Vi kan altså bli enda viktigere for solapolitikken enn vi er nå, sier Slethei.

Se bildet større

Hos Frp er spenningen til å ta og føle på. Det kan gå begge veier. FOTO: Helene Pahr-Iversen

De har samlet seg i kafeen i kulturhuset over mat og vin. Flere av dem er annige etter mer resultater, andre er opptatt av valgdeltakelsen.

– Det har vært mye kø denne gangen, og det er ikke bra dersom folk har forlatt lokalene uten å stemme. Dette må vi ta lærdom av, mener Bjørn Kolnes.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!