Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jess Milter etterlyser rundkjøring i Tananger

Jess Milter etterlyser rundkjøring i Tananger

 

– Dette er et farlig kryss, mener Milter. Kommunen håper at en rundkjøring i krysset mellom Tananger ring, Skibmannsvegen og Risavika Havnering snart vil være på plass.

Tekst:

Publisert:

I årevis har man ventet på en rundkjøring i krysset mellom 
Tananger ring, Skibmannsvegen og Risavika Havnering. Det vil være en del av rekkefølgebestemmelsene når områdeplanen for Tananger sentrum blir vedtatt.

Nå etterlyser Ap-politiker og 
tanangerbu Jess Milter midlertidige tiltak for å trygge trafikken.

– Dette er et farlig kryss, og det er høyt trafikkert. Jeg håper det er mulig å få på plass noen midlertidige tiltak i påvente av rundkjøringen, slik som for eksempel et stopp-skilt, foreslår han.

Et rekkefølgekrav

Milter tok saken opp i formannskapet tirsdag. Krysset mellom Tananger ring, Risvika havnering og Skibmannsvegen har lenge vært et problematisk kryss, ikke bare trafikalt, men også politisk.

Grunneiere her har i årevis visst at en rundkjøring og ny 
infrastruktur her vil bli et rekkefølgekrav, men ennå foreligger det ingen vedtatt plan for finansiering av rekkefølgetiltakene i sentrum.

Helt siden sentrumsutviklingsarbeidet startet i 2006 har rekkefølgekravene vært en usikkerhet, og det har fått grunneiere i området til å vegre seg for å utvikle eiendommen sine så lenge det ikke finnes en finansieringsmodell.

Inngår utbyggingsavtale

Rådmann Ingrid Nordbø opplyser nå at grunneiere med byggeplaner i Skibmannsvegen er i ferd med å inngå en utbyggingsavtale med kommunen.

– Rundkjøringen kommer til å bli et tema i denne, og det kan være vi får en permanent løsning i krysset her snart, sier Ingrid Nordbø.

Se bildet større

Ap-politiker Jess Milter ønsker trafikksikring i krysset mellom Tananger ring, Skibmannsvegen og Risavika Havnering.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!