Jevn finale i Klassequizen

Marius Kastet, Sondre Solheim og Elias Vølstad Bogen representerte Sola ungdomsskole i NRKs Klassequiz. Det ble dessverre med et tap i finalen, men guttene kan fortsatt se tilbake på en god innsats der de fikk full pott i kvalifiseringen, og samtidig slo 34 andre skoler i Rogaland da de tok seg til finalen. FOTO: Charlotte Mæland

Onsdag kjempet Sola ungdomsskole mot Smiodden i finalen i NRKs klassequiz. Det endte dessverre med tap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2014 kl 18:42

Solabladet.no
Solabladet A/S

Onsdag kjempet Sola ungdomsskole mot Smiodden i finalen i NRKs klassequiz. Det endte dessverre med tap

Sola ungdomsskole tapte 8-10 i finalen for Rogaland Klassequizen. Elias Vølstad Bogen, Marius Kastet og Sondre Solheim deltok for Sola, og ga Smiodden kamp til døra. Men i tredje runde fikk karene noe problemer med spørsmålene, og måtte til slutt se seg slått av konkurrentene fra skolen fra Kvernevik i Stavanger.

– Jeg tror vi var litt uheldige denne gangen. Vi har nok vår største styrke på sport og fotball. De svarte feil på fotballspørsmålet, så hadde vi vært litt mer heldige og fått mer om sport, hadde vi nok vunnet, forteller Vølstad Bogen etter finalen.

Smånervøse gutter

Før finalen i det hele tatt startet, var det en spent, men selvsikker gjeng fra Sola som satt og snakket om TV-program og sport i NRKs lokaler på Ullandhaug. Skuffelsen var stor da tapet var et faktum, men opplevelsen sett under ett er de fornøyde med.

– Jeg ble nervøs da vi satt der inne, men det gikk greit. Vi har jo vært der to ganger tidligere, men denne gangen var det vanskeligere spørsmål enn sist. Alt i alt har det vært en kjekk opplevelse, sier Vølstad Bogen.

I første runde var kategorien «ny». Sola svarte rett på to av spørsmålene, mens Smiodden klarte tre riktige. I andre runde, med kategorien «Odd» scoret derimot laget full pott, og stillingen var seks – seks. Den tredjen runde ble dermed avgjørende, og det var her Sola fikk trøbbel. På det andre spørsmålet i runden svarte laget feil på når Kvikk Lunsj ble produsert for første gang, samtidig som de var for sene med å skrive ned svaret på det første spørsmålet. Da kunne Smiodden strekke armene til værs og juble over at seieren var deres.

Full pott i kvalifiseringen

Men Vølstad Bogen, Kastet og Solheim har ingen grunn til å deppe. I januar ble guttene andre laget i Rogaland som fikk full pott i kvalifiseringen, noe ingen lag fra Rogaland klarte i fjor. Sammen med Hellvik, Smiodden og Gautesete gikk de videre til semifinalen, der de slo sistnevnte ti – åtte. 36 lag var med på kunnskapskonkurransen, så bragden er likevel stor for karene, som nå har flere kunnskapstester i vente.

– Det har vært en kjekk opplevelse, men nå har vi startet med prøvemuntlig, og skal konsentrere oss om det fremover, avslutter Vølstad Bogen.

Siste nytt i Nyheter

Nå kan du få gratis advokathjelp
ANNONSE
Havarikommisjonen skal <br> granske fritidsbåt-ulykker
 
I denne barnehagen er sykefraværet lavt
McDonald's nærmer seg åpning
Norsea Group med ny avtale på Dvalin-feltet
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE