Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøper hallplass til skyttere

Kjøper hallplass til skyttere

Sola pistolklubb har vært uten hall siden Skiljaberghallen ble revet sommeren 2011. Nå håper kommunen at de i løpet av neste år kan tilby klubben plass i den planlagte bedriftsidrettshallen på Forus. FOTO: Andreas Askildsen

Sola pistolklubb er et skritt nærmere en ny bane.

Tekst:

Publisert:

ANLEGG: Forrige uke gikk nemlig formannskapet inn for å løse hallproblemet for pistolklubben. Skytterne har vært uten egen skytebane siden Skiljaberghallen måtte vike for Solasplitten sommeren 2011.

Rådmannen har nå fått grønt lys til å signere avtalen med Rogaland Bedriftsidrettskrets, etter å ha orientert om den i forhandlingsutvalget.

- Dette har vært en langvarig hodepine for oss, men nå ser det ut til å bli løst. Vi er veldig fornøyd med at vi nå har funnet en løsning for pistolklubben, sier ordfører Ole Ueland.

Fornøyde skyttere

Også i pistolklubben er de glade for at hallproblemene deres nå kan bli løst.

- Det ligger fremdeles et stykke fram i tid, men vi er veldig godt fornøyd med at en løsning nå er på bordet. Politikerne vi har vært i kontakt med, har gjort en kjempejobb, sier Fritz Barø, leder i Sola pistolklubb.

Han regner med at de i løpet av nær framtid blir kalt inn til et møte med rådmannen. Det skal nemlig skrives avtale om leie mellom kommunen og pistolklubben. Barø understreker betydningen av at kommunen nå følger hallbyggingen tett.

- Det skal ut på anbud og en del av innredningen må legges i gulvet. Dermed er det viktig at vi får landet alt som har med innredningen å gjøre før byggingen starter, sier Barø.

Forhandlinger

Rådmannen skal i forhandlinger med Sola pistolklubb for å få på plass en avtale som sikrer deres plikter og rettigheter i hallen.

- Sola pistolklubb vil bli en leietaker i hallen. Rådmannen vil også jobbe videre for å se hvordan hallen kan dekke et regionalt behov. Det kan for eksempel være aktuelt å leie ut til andre skyteklubber og aktører som politiet. Vi må gjøre det vi kan for å få dekket utgiftene som påløper med et så bra anlegg, sier Ueland.

Kommunen eier

Løsningen som nå ligger på bordet innebærer at kommunen kjøper arealet til skytebanen. Dette arealet er det kommunen selv som skal stå for innredningen av.

- Vi vil da stå som eiere av denne seksjonen, noe som er viktig når vi først bruker over ti millioner kroner på et anlegg, sier Ueland.

Han berømmer bedriftsidretten for å ha vært imøtekommende i arbeidet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!