Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Kjør forsiktig på skoleveien

– Kjør forsiktig på skoleveien

Politibetjent Geir Aase sjekket i dag at bilistene holdt fartsgrensen på Sandesletta. Han målte seks biler som kjørte fortere enn 40 kilometer i timen. FOTO: Trine Barka Højmark

Politiet peker på at det er en grunn til at det 40-grense på Sandesletta. Heldigvis fersket de ikke mange råkjørere under dagens kontroll.

Tekst:

Publisert:

– Vi har fartskontroll på Sandesletta fordi det er en skole like i nærheten i tillegg til at det går en fotgjengerovergang over veien. Det er en grunn til at det er 40-grense her, for å si det sånn, sier Trond Thoresen, politibetjent i Utrykningspolitiet (UP).

UP hadde i dag kontroll på Sandesletta fra rundt klokken halv elleve. De måtte minne bilister som ble sinte da de fikk bot, om at dette tross alt er en skolevei.

I kontrollen sjekket politibetjentene både om bilførerne holdt fartsgrensen, om de brukte bilbelte og om de snakket i telefonen.

– Det kalles en fart- og vernekontroll, sier Thoresen.

Seks kjørte for fort

Politibetjentene holdt kontroll i rundt en time og tok seks bilister som kjørte for fort på fersken.

– Vi har tatt seks bilførere for høy fart, tre personer ble tatt for mobilbruk og en for manglende bilbelte, sier Geir Aase, politibetjent.

I løpet av det kvarteret Solabladet snakket med politibetjentene ble fem biler vinket inn til siden av ulike årsaker. Alle vedtok boten, selv om noen syntes det var urettferdig.

Mange varsler

– Den høyeste farten vi målte var på 55 kilometer i timen her i 40-sonen. Sjåførene har vært flinke i dag, men det spørs om ikke mange har blitt varslet om at vi står her, sier Aase.

Han forteller at det ofte er folk som varsler om kontrollene de har. I vegtrafikkloven står det at det forbudt å besitte eller bruke utstyr som har til formål å varsle om eller forstyrre trafikkontroller.

Etter den lille timen, flyttet gjengen fra UP seg videre til et nytt sted for kontroll.

Se bildet større

Det var ikke mange som ble tatt i fartskontrollen UP hadde på Sandesletta i dag. Politibetjentene mistenker at flere ble varslet om kontrollen. FOTO: Trine Barka Højmark

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!