Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjørte i narkorus

Kjørte i narkorus

En 50 år gammel mann fra Sola er dømt for flere forhold i Stavanger tingrett. Blant annet kjøring i rus og besittelse av narkotika. FOTO: Illustrasjon

En 50-åring fra Sola ble dømt for å ha kjørt i rus to ganger og ha vært i besittelse av narkotika tre ganger. Mannen er tidligere straffedømt elleve ganger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2014 kl 13:40

En 50 år gammel mann fra Sola er dømt for å ha kjørt i påvirket tilstand to ganger samtidig som han ikke hadde gyldig førerkort.

I april i 2012 kjørte han en bil i Stavanger mens han var påvirket av de narkotiske rusmidlene morfin, THC og zopiclon.

I juli i 2012 kjørte han igjen i Sola i narkotikarus og kjørte inn i en støyskjerm slik at den ble påført skader.

Ikke førerkort

Da han ble tatt for disse forholdene oppdaget politiet at han heller ikke hadde gyldig førerkort. Den ene bilen han kjørte - i april - var også tatt fra en annen mann i Sola og den 50 år gamle mannen ble oppdaget i en storkontroll politiet hadde på motorveien den dagen. Denne siktelsen ble imidlertid frafalt.

Mannen ble også dømt for fire brudd på legemiddelloven. Dette fordi han skal ha brukt både amfetamin, diazepam, hasj og morfin før han kjørte i en støyskjerm i Sola. Alene tilsvarer mengden morfinen han hadde i blodet en alkoholpåvirkning på 1,2 promille.

I tillegg er han tatt for besittelse av heroin, hasj og ti tabletter med de narkotiske virkestoffene oxazepam, klonazepam og nitrazepam.

Dømt elleve ganger

Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten. Den 50 år gamle mannen er fra før av straffedømt elleve ganger, første gang i 1980 og siste gang i 2011.

Dommene gjelder i hovedsak overtredelse av vegtrafikkloven og narkotikalovgivningen. Han har kjørt i ruspåvirket tilstand fire ganger tidligere og uten førerkort fem.

Fikk 60 dagers fengsel

Forholdene tilsa at han skulle få en ubetinget fengselsstraff, men retten valgte likevel å gi ham betinget. Dette fordi sakene var gamle og fordi mannen hadde deltatt i et rehabiliteringsopplegg som syntes å virke. Mannen er i tillegg i arbeid nå.

Den 50 år gamle mannen ble dømt til seksti dagers og en bot på 5.000 kroner, subsidiært 15 dagers fengsel. Han får i tillegg ikke lov til å kjøre bil før det er gått fem år siden siste kjøring - altså i juli 2017.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!