Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjørte på blankslitte dekk

Kjørte på blankslitte dekk

Kontrollørene i vegvesenet mente det var absolutt hårreisende at noen kunne kjøre på så slitte dekk på dette føret. Bilføreren ble anmeldt. FOTO: Statens vegvesen

Da Statens vegvesen kontrollerte biler ved gamle Stangeland skole i dag stoppet de en ung bilfører som kjørte med totalt utslitte dekk. – Hårreisende, sier vegvesenet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2015 kl 10:44

Vegvesenet hadde i dag kontroll ved gamle Stangeland skole, på Nesbuvegen og i Sandnes. Totalt ble 82 biler kontrollert og elleve biler hadde mangler i form av glemt førerkort, beltebruk og dekk. Skrekkeksempelet på dårlige dekk fant de ved Stangelandssenteret. Her stoppet vegvesenet en 24 år gammel bilfører som kjørte med totalt utslitte dekk.

– Dette er skrekkeksempelet. Tenk om en skulle møte denne bilen i en møteulykke i en fart på 80 kilometer i timen på grunn av at vedkommende fikk vannplaning. Dette er aldeles hårreisende på de våte og slapsete veiene vi har hatt i dag, skriver Cato Roland fra vegvesenet i en oppsummering av dagens kontroll.

Personen som kjørte med de slitte dekkene ble anmeldt for forholdet og Roland sier at vedkommende nok må regne med å bruke apostlenes hester en stund fremover.

Testet nytt system

Utover dette ble en annen person anmeldt for kjøring med for stor vogntogkombinasjon i forhold til førerkortet og elleve personer fikk skriftlige pålegg om utbedringer. Vegvesenet testet også ut et nytt verktøy for kontroller i dag og hadde opplæring i dette programmet. Verktøyet gjør at de ikke lenger trenger å bruke papir under kontrollene.

Se bildet større

Under dagens kontroll testet vegvesenet ut et nytt system, som skal gjøre kontrollene elektroniske. FOTO: Statens vegvesen

Hver kontrollør er utstyrt med nettbrett og alle data blir registrert elektronisk med en gang. Kontrollseddelen får du på SMS eller mail, mens gebyr blir tilsendt i posten av Statens innkrevingssentral. Dette systemet ble offisielt tatt i bruk forrige torsdag og gjør at du ikke lenger vil få gebyr eller kontrollseddel i papirformat.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!