Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart nei fra lærerne

Klart nei fra lærerne

FOTO: Privat

Onsdag ble det klart at lærerne går ut i streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.06.2014 kl 12:55

Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, fortalte på en pressekonferanse onsdag at lærerne nå blir tatt ut i streik, etter et klart flertall på nei-siden.

Det er 93.000 organiserte i Utdanningsforbundet, of flertallet er lærere. 2/3 av disse medlemmene har stemt ved uravstemningen, og av disse stemte hele 73% nei til det forslaget som Utdanningsforbundet og KS har meglet om.

– Medlemme våre har sagt et klart og tydelig nei til skissen som lå der. Resultatet er et tydelig signal fra lærerne om manglende tillitt til KS, så nå blir det streik. forteller Lied.

Streiken starter nå

Videre forteller Lied at streiken vil starte umiddelbart, og Bergen kommune har fått fått beskjed om å være klar fra 1. juli. Streiken trappes kraftig opp ved arbeidsårets start for lærerne.

– Vi ønsker ikke å avsløre streikestrategien vår på dette tidspunktet, men vi er i stand til å streike, vi er i stand til å streike bredt, og vi er i stand til å streike lenge, sier en bestemt Lied.

– Dette gir oss et signal om at tillitten til KS er tynnslitt. Vi kan se på resultatet som historisk, for vi har ikke hatt et slik resultat tidligere, ei heller så stor deltakelse. Dette er et læreropprør mot alt de blir utsatt for. De opplever at de har mistet mye av autonomien til å utøve den jobben de skal gjøre, avslutter hun med.

KS er skuffet

– Det er skuffende at lærerne har sagt nei til et forslag både Utdanningsforbundet og KS har anbefalt. Dermed sier de nei til en avtale som legger til rette for å utvikle en kollektiv samarbeidskultur i skolen, noe begge parter mener er nødvendig, sier forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS i en pressemelding.

Han avviser at avtalen er et uttrykk for mistillit til lærerne.

– De som for alvor tror at Utdanningsforbundet ville anbefalt en avtale som bygger på mistillit til lærerne, eller vil føre til en dårligere skole, kjenner Utdanningsforbundet dårlig, sier Sundnes.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!