Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den spennende kystkultursamlingen

Den spennende kystkultursamlingen

Kystkultursamlingen i Tananger byr på mye spennende lokalhistorie. FOTO: Ingeborg Meling

— Vi synes det er viktig å ta vare på gamle ting slik at de som vokser opp i ?dataalderen kan se hvordan folk levde og livnærte seg før i tiden, forteller Inger Marie Meling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:49

Kystkultursamlingen ble stiftet på begynnelsen av 1990-tallet. Den første eieren som også bygget sjøhuset het Enok Meling. Han bygget huset i 1852. Inger Marie Meling og hennes to sønner arvet halvdelen av sjøhuset fra sin far, Grant Meling i 1979. Den andre halvdelen eide broren hans, Ole Meling, men da han døde i 1981 arvet Inger Marie hans del også.

Kystkultursamlingen består av båter og alt som har med båter å gjøre. Med andre ord; kystkulturhistorie. Det er en samling av gamle ting som har med kystkultur å gjøre.

— Vi synes det er viktig å ta vare på gamle ting slik at de som vokser opp i dataalderen kan se hvordan folk levde og livnærte seg før i tiden, forteller Inger Marie Meling.

Se bildet større

Inger Marie Meling er etterkommer etter Enok Meling som bygget sjøhuset på Melingssiden. FOTO: Ingeborg Meling

Publikum finner Kyst-kultursamlingen på Melingssiden ved Tananger havn. I sommer-halvåret (mai til september) er det søndagsåpent med servering av vafler. I tillegg har alle 4-klassene i Sola avtale om omvisning og turer med båtene. Kystkultursamlingen ble stiftet i 1991. Samlingen startet i 1970 årene og siden har det vokst til en av landets største samlinger av gamle gjenstander, som vi en gang brukte for lenge siden, for over 70 år siden. De har mange spennende gjenstander som de har samlet sammen til en utstilling. Ting du kan se er båter, motorer og andre spennende gjenstander.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!