Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Er det mulig med et liv uten mobil?

Er det mulig med et liv uten mobil?

 

Min mening er at i 2016 er det for mange som bruke smarttelefon for ofte. Hvordan ville livet vært uten mobil?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.12.2016 kl 12:49

Mange unge har en smarttelefon som de bruker for mye. Noe som fører til at de er mindre sosiale nå enn ungdommer var før. De treffes sjeldnere, og når de treffes så er det mobilen som ofte har hovedrollen. De bør legge telefonen og andre ting bort, og bli mer sosiale. Telefoner kan distrahere både barn og voksne.

Mange foreldre kan også gå glipp av blant annet fotballkamper, konkurranser og ikke minst tid med barnet sitt. Det er dessverre foreldre som går glipp av det første målet til barnet sitt eller sjekker ikke leksene fordi de er for opptatt av telefonen sin.

Vi vet at teknologien utvikler seg, og telefonen blir mer og mer multifunksjonell. Allikevel er det viktig for barn og unge i dag at de prøver å balansere bruken av telefon.

Uten mobil

Jeg mistet min egen telefon i bakken slik at den knuste. Det førte til at vi måtte levere den inn for reparasjon. Det ble en stor kostnad som jeg måtte spare til. Jeg har nå levd uten mobil siden november 2015, og kun brukt hustelefonen dersom jeg skal ha tak i vennene mine. Det kommer ofte spørsmål om hvordan jeg klarer dette, men helt ærlig så har det bare vært greit ikke å ha telefon. Nå har jeg mer tid med familie og venner.

Jeg er ei 12 år gammel jente som overlevde 4-5 måneder uten telefon, og har lært at en mobil skal ikke ha hovedrollen i mitt liv, og det burde den ikke være i andres heller.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!