Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et vanlig friminutt med trivselsledere

Et vanlig friminutt med trivselsledere

 

Når vi skal ha storefri etter spising, er det mange aktiviteter man kan benytte oss av. Dette er takket være trivselslederprogrammet som skolen er med på.

Tekst:

Publisert:

Det er åtte trivselsledere på hvert trinn, og de har valgt ut hvilke aktiviteter de skal lede for en periode. En gang i måneden samles alle trivselslederne sammen med sosiallærer på skolen hvor de prater om hva som går bra, og hva som kan bli bedre. I tillegg bestemmer de seg for nye aktiviteter for neste periode. I januar valgte skolen å starte med TL-speidere. Siri Skjørvestad som er sosiallærer på skolen, forteller at TL-speiderne skal gå rundt i friminuttet og finne elever som ikke er med i lek, og få dem med. De har med seg aktivitetsarket når de går rundt og inviterer elevene.

Vi fikk være med to trivselsledere i et helt vanlig friminutt. Vi møtte Bente Kjørmo og Aisha Iman i fra 5. klasse utenfor TL-skuret hvor de har muligheten for å prate med Siri, og hente utstyret de trenger. Aktiviteten deres i dette friminuttet var Robotic. Leken gikk ut på at det ligger mange erteposer på bakken og at det er konkurranse om å samle flest mulig poser før alle er tatt. Og på hvert lag er en eller to elever robot, og blir styrt av en medelev. De tar på ryggen når de skal begynne å gå, og tar på hodet når de skal stoppe. Når det er en ertepose foran dem skal styreren ta på kneet for at roboten skal plukke opp erteposene.

Trivselslederne var flinke å ta seg av de elevene som valgte denne leken. Da friminuttet var ferdig samlet de sammen utstyret, og la det inn i skuret igjen. Bente og Aisha sier at de liker å være trivselsledere, og at det er kjekt at de kan få holde på med ulike aktiviteter i friminuttet. Ingen av dem har vært trivselsleder før, så dette har vært kjekt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!