Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elever skriver i Solabladet:

Fordyper seg i dinosaurer

Fordyper seg i dinosaurer

4. klassingene ved Storevarden skole lager nettside om dinosaurer. FOTO: Christina Harestad Solvang, Sandra Kallesten Stangeland

4. trinn på Storevarden skole har i sitt arbeid om dinosaurer bestemt seg for å lage en hjemmeside om akkurat dette.

Tekst:

Publisert:

Elevene er bare i startfasen. De skal først skrive fakta om dinosaurene fra forskjellige tidsperioder. De seks elevene vi pratet med har fått opplæring av lærer Ragnar Bergheim i hvordan de kan lage en hjemmeside.

- Årsaken til dette er at da kan de lære det videre til alle de andre elevene på trinnet, forteller Bergheim.

Under opplæringen lærte de hvordan de starter å lage en hjemmeside, og hvordan de kan redigere, slette, legge til bilder og designe hjemmesiden.

Lærer både nettbruk og nettvett

Vi spurte Ragnar om hvordan han kom på å arbeide på denne måten. Han svarte at han over lang tid hadde tenkt på hvordan de skulle jobbe med dinosaurer. Han sa at han hadde jobbet med å lage hjemmesider før og at han i det siste hadde funnet en side på internett der det var en enkel hjemmesidemal. Med den malen trenger ikke alle elevene å kunne så mye om å lage en hjemmeside.

I dette prosjektet lærer også elevene om hvordan man oppfører seg på nett, hvilke bilder man kan ta, og hva man kan skrive om. Det er viktig at man aldri skriver noe hvis man ikke er sikker på at det er riktig. Kildehenvisning er også veldig viktig. Han la også til at han fikk brukt flere av kompetansemålene rettet mot digitale ferdigheter.

- Kjempegøy!

De seks elevene vi pratet med var Fredrik Birkvold Sætre, Lukas Aasgård Langevand, Tobias Hagen Samsungsen, Collin Scott van der Hoff, Eva Helgevold Vorland og Tilde Christensen Pedersen. Vi spurte elevene om hva de syntes om å jobbe på denne måten. De svarte at det var kjempegøy - supergøy. Noen syntes det var litt vanskelig, men at det etter hvert ble enklere.

De anbefaler å jobbe på denne måten fordi da får de jobbe med nye ting, og lærer seg noe de aldri har gjort før. De lærer blant annet å lage seg en egen hjemmeside, og trene på tastaturbruk.

- En av de største utfordringene per nå er at det er stor pågang på datarommet da lærere og elever på skolen er svært aktive på data. Det medfører at det må fordeles på alle trinn noe som gjør at det dessverre ikke blir så mange timer på pc'en som vi ønsker, forteller Ragnar.

Vi gleder oss til å lese om dinosaurene på deres egen hjemmeside når den er klar, og ønsker dem lykke til med prosessen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!