Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På oppdagelsesferd

På oppdagelsesferd

 

En dag spurte samfunns-faglæreren oss hvordan vi ville jobbe med noen av de store oppdagelsesreisene som hadde skjedd. Vi valgte skuespill.

Tekst:

Publisert:

Etter en kort introduksjon av de fire oppdagerne Marco Polo, Vasco Da Gama, Fernando de Magellan og Christoffer Columbus rangerte vi dem ut fra hvem vi hadde mest lyst å skrive om. Da alle hadde fått en oppdager begynte alle gruppene å planlegge hvordan vi ville gjennomføre oppgaven vi hadde fått.

«Ta oss med på oppdagelse»

Kompetansemålene fra kunn?skapsløftet skulle følges, og de sa blant annet at vi må kunne skildre kulturmøter og skape fortellinger om hvordan de hadde det i fortiden. Vi planla blant annet hvor vi skulle gjennomføre skuespillet. Vi hadde ingen begrensninger her så det var mer opp til oss selv og kreativiteten vår. De fleste valgte steder ute i skolegården.

Fremføringen

Noen dager før fremføringen fant vi kostymer som vi skulle ha på oss. På selve dagen var alle veldig spente. Det var veldig kjekt å få bli med litt inn i reisene til de ulike oppdagerne, og å få føle litt hvordan det var å dra på en slik oppdagelsesreise. Vi fikk være med blant annet Fernando de Magellan på jordomseiling ute på fotballbanen. Vi fulgte en forteller på reisen, og vi møtte flere ulike personer på reisen hans. Marco Polo dro på sin reise i en skråning med ulik vegetasjon. Der fikk vi også møte noen av personene han møtte på sin tur i Asia.

Alle reisene var interessante, og spennende på sin måte. Vi lærte disse historiske begivenhetene på en annen måte, og vi håper å få kunne gjøre noe slikt igjen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!