Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kolliderte med bil ved taksebanen

Kolliderte med bil ved taksebanen

En av SAS sine Boeing-maskiner kolliderte med en avisiningsbil etter en misforståelse og feilparkering. FOTO: Helge Nyhus

- Vanlig med bakkekollisjoner som dette, melder havarikommisjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2015 kl 19:07

24. november i fjor kolliderte en SAS-eid Boeing-maskin med en avisingsbil. Det skjedde ved taksebanen i det flyet var på vei mot terminalen.

Flyet var nettopp blitt klarert for taksing inn mot terminalen, da en SAS-bil med avisingsutstyr satte av gårde mot en av taksebanene uten å ha bedt om klarering. Kort tid etter tilkaller føreren av bilen flygelederen og ber om å få krysse taksebanen for å kjøre til terminalen. Føreren ble bedt om å vente til SAS-flyet hadde krysset banen.

Krasjet med vingen

Pilotene ombord i flyet oppdager avisingsbilen, men oppfatter at den står på sikker avstand. For å være helt sikker gjør flyet en sving et par meter ut til siden. Umiddelbart etter kolliderer vingen på flyet med bilen. Bilen fikk betydelige skader, og flyets venstre vinge fikk seg også en smell. Ingen personer kom til skade.

Norsk Havarikommisjon har sett på saken og bemerker at slike bakkekollisjoner foregår hyppig. Konklusjonen på sammentreffet er at føreren av bilen har stått for nær taksebanen, slik at vingen traff bilen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!