Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krafttak for å styrke sentrum

Krafttak for å styrke sentrum

 

Sola Sentrumsforening håper på ny giv i sentrum med en nyopprettet 
ressursgruppe i 
næringsforeningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2014 kl 10:33

– Skal vi få til et sentrum der butikkene kommer og ikke går, må vi samarbeide. Jeg håper møtet i kveld blir begynnelsen på noe veldig spennende, sa leder i Sola Sentrumsforening, Mette Finnebråten da hun tirsdag kveld åpnet møtet som ble startskuddet for en ny ressursgruppe for Sola sentrum.

Mange fremmøtte

Tirsdag kveld inviterte Næringsforeningen i Stavanger og Sola Sentrumsforening til et møte om Sola sentrum og opprettelse av en ressursgruppe.

Interessen for møtet viste seg å være stor, og flere representanter fra det lokale næringslivet og offentlige etater var til stede. Fra kommunen stilte både ordfører Ole Ueland, varaordfører Jan Sigve Tjelta, rådmann Ingrid Nordbø og informasjonssjef Ingrid Iversen.

Tung støtte

Flere handelsdrivende i sentrum var til stede, det samme var gårdeiere i Solakrossen. Næringsforeningen i Stavanger-regionen stilte med både administrerende direktør Harald Minge og markedssjef Tove Mette Sædberg. I tillegg møtte sentrale representanter fra det lokale næringslivet, både i krossen og rundt.

For sentrumsforeningen er målet et levende sentrum med mange butikker og en solid kundekrets. Møtet tirsdag viste tydelig at et vitalt kommunesenter også er hva både flyplassen, Risavika og kommunen ønsker. Både lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen og administrerende direktør i Risavika Havn, David Ottesen, ga sin fulle støtte til det strategiske arbeidet som nå starter med å styrke sentrum av Sola (se egne saker).

– Vi trenger hjelp

Nå skal en ressursgruppe nedsettes, og denne skal ta opp viktige strategiske saker som jobber for nettopp et sterkt og attraktivt sentrum i Sola.

– Vi vil at Sola skal være mer enn hva det er i dag, men vi trenger hjelp, sier Mette Finnebråten.

Ordfører Ole Ueland har stor tro på en ressursgruppe for sentrum.

– Det viktigste med ressursgruppene er at de riktige folkene møtes på samme sted, sier han.

– Glade for å kunne hjelpe

Sola sentrum blir ressursgruppe nummer 25 i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

– Vi setter stor pris på initiativet fra Sola Sentrumsforening, og vi er ikke vanskelige å be. Vi kommer gjerne for å hjelpe, sier administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Harald Minge.

Kraft til vekst

Tirsdagens møte på Sola markerte starten på etableringen av en ressursgruppe for Sola sentrum.

– En ressursgruppe kan være både bransjeorientert og områdeorientert. Vi har mange slike grupper, og denne blir nummer 25, forteller Minge.

Det finnes også ressursgrupper for blant annet Randaberg, Dalane, Gjesdal, Sandnes, Forus og Risavika. Felles for ressursgruppene er at de jobber strategisk for å oppnå mål som gjør de ulike områdene bedre og sterkere.

– Vi jobber mye med strategi. Vårt slagord er «kraft til vekst», og det er dette vi jobber med å gi næringslivet i regionen vår, forteller Harald Minge.

Strategiske saker

Næringsforeningen i Stavanger-regionen har valgt seg ut flere overordnede saker som foreningen ser på som viktigst for regionen. Det er blant annet kompetanse, boligutbygging, infrastruktur, strategisk nettverksbygging og det foreningen kaller «den grenseløse regionen».

– Vi tror på en annen kommuneform enn den vi har i dag, men vi går ikke rundt og snakker om kommunesammenslåing hver dag. Det handler om samarbeid i regionen på tvers av grensene, sier administrerende direktør i næringsforeningen.

Øst-vest forbindelsen

Den nye ressursgruppen for Sola sentrum vil blant annet bestå av en representant fra næringsforeningen. Det blir utviklingssjef Frode Berge, som også er med i ressursgruppen for Forus.

– I ressursgruppene sitter det representanter fra flere aktører både innenfor næringslivet og det offentlige. Her luftes saker som er strategisk viktige, og som gruppene ønsker å kjempe for, sier Minge.

Han trekker spesielt fram øst-vest forbindelsen mellom flyplassen og Sola/Forus som viktig for vår region.

– Dette er en forsømt forbindelse, og den er svært viktig, mener han.

Se bildet større

Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen vil bidra til å gi Sola sentrum kraft til å vokse. FOTO: Helene Pahr-Iversen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!