Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nytt storshow fra Sola storband:

Spiller opp til dans

Spiller opp til dans

Lørdag 17. oktober er det igjen klart for showkonsert med Sola storband. I år har de valgt ut slagere fra flere tiår og har også fått med seg dansere på scenen. FOTO: Trine Barka Højmark

Sola storband inviterer for tredje år på rad til festkveld i Sola kulturhus. Foruten om deres show vil det spilles opp til dans i foajeen med alle rettigheter. – Det er en sivilisert bygdefest, sier lederen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2015 kl 15:10

På Røyneberg skole siger muntre toner ut gjennom vinduene. Klokken er åtte om kvelden og skolebarna har for lengst dratt hjem. Men ved inngangen til Storstua er det fortsatt lys. Her kan man skimte noen dansende mennesker og en haug med musikanter som sitter på rekke og rad nedover i musikkrommet. Det er nemlig Sola storband som øver på den ene store konserten de har i året.

– Det er et show ikke en konsert, og jeg tror det blir knallbra, sier Einar Emil Haaland, leder i Sola storband.

Lørdag 17. oktober inviterer Sola storband til en festaften på Sola kulturhus for tredje gang. Første gangen spilte de bare Elvis-sanger, i fjor gikk det i blues og i år skal de ta for seg musikken frem til 90-tallet. De kaller showet «Best of - Sola storband».

Se bildet større

Sola storband har eksistert i 32 år og består mye av tidligere korpsmusikanter. De øver en gang i uken på Røyneberg skole. FOTO: Trine Barka Højmark

Gammelt storband

Sola storband har opphav i Sola og øver i en gang i uken på Røyneberg skole. Bandet har eksistert i 32 år og består av gjeng på 20 personer, stort sett tidligere korpsmusikanter eller kulturskolelever. Flere av dem er fra Sola, men det finnes medlemmer fra de fleste av nabokommunene. Mange av medlemmene har vært med siden starten av og for noen år siden begynte de å ha store show på kulturhuset en gang i året.

– Vi har et godt nettverk rundt oss, så vi får alltid med oss både gjestemusikanter, vokalister og dansere når vi drar i gang disse showene. Vi får det vi peker på og det er veldig kjekt, sier Haaland.

De har godt samarbeid med Sola kulturhus som låner dem lokaler og Sola ferdigmat som leverer tapas og annen mat til showene deres.

Se bildet større

Sola storband bruker ett år på å forberede showet sitt. – Og det kommer til å bli knallbra, sier leder Einar Emil Haaland. FOTO: Trine Barka Højmark

– Grip sjansen

Haaland vil oppfordre alle i Sola til å benytte sjansen til å se dem live.

– Det er denne ene gangen i året vi har dette showet. Så nå har solabuen sjansen. Vi holder jo på med dette i ett helt år og bruker lang tid på å finne sanger og kostymer, så det hadde vært kjekt om solabuen kom og så på oss, sier Haaland.

På de tidligere showene har de hatt nesten fullt hus og de håper de klarer å fylle hele salen denne gang. Foreløpig har billettsalget så vidt åpnet, og det har ikke blitt solgt så mange billetter ennå, men styremedlem Kari Helle Byre oppfordrer folk til å sikre seg billett i forkant av showet.

– Det blir fest i foajeen etter konserten med alle rettigheter. Da spiller showorkesteret Assballs opp til dans og det er mange gode Sola-folk der. Det blir litt som en sivilisert bygdefest, sier Haaland, og legger til at de har fått mange gode tilbakemeldinger på de tidligere arrangementene.

Det blir servert tapas før konserten og mat under festen etterpå. De håper showkonsertene blir en tradisjon og at de kan fortsette med dette hvert år.

– Vi har i hvert fall mange ideer til hva vi kan gjøre neste gang, sier Helle Byre.

Se bildet større

Storbandet håper solabuen benytter anledning til å se den ene konserten de har i året. Etter konserten blir det fest i foajeen på kulturhuset. FOTO: Trine Barka Højmark

Søker yngre musikanter

På scenen vil det bli både sang og dans og alle vil være iført passende kostymer. De har brukt lang tid på å finne de rette sangene å spille for et storband, og har stor tro på at spillelisten de nå har satt sammen blir bra.

– Jeg er stolt av at vi klarer å få til dette med Sola-krefter. Danserne og sangerne vi har fått med oss er venner som gjør oss en billig tjeneste. Folk synes det er kjekt å jobbe med oss og vi får alltid god hjelp, sier Haaland.

De peker på at det fortsatt er noen ledige plasser i storbandet, så hvis noen, spesielt noen unge, har lyst til å bli med er de hjertelig velkomne.

– Det er en kjekk gjeng å være i lag med og da blir det kjekt å gå på øving, sier Helle Byre og legger til at hun er takknemlig for at de får låne lokalene på Røyneberg skole til øvingene.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!