Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Lærerne er sinte og føler mislillit overfor KS

- Lærerne er sinte og føler mislillit overfor KS

Rune Edvardsen, leder i utdanningsforbundet i Sola, forstår lærernes frustrasjon og sinne. Han er enig med dem i at KS sitt forslag vil virke negativt, først og fremst for elevene. FOTO: Arkivfoto

Det sier Rune Edvardsen, leder for utdanningsforbundet i Sola. Han forteller at også han er frustrert og oppgitt, og at forslaget til kommunesektorens organisasjon (KS) først og fremst vil være negativt for elevene.

Tekst:

Publisert:

– Det som kanskje er det mest alvorlige er at KS foreslår at den enkelte rektor skal bestemme hvor mye hver lærer skal undervise, noe som åpner for at fattigere kommuner får muligheten til å kutte i skolebudsjettet. Hvis en lærer må undervise flere timer enn i dag går det også utover kvaliteten på undervisningen. Tiden læreren bruker på ekstra undervisning vil bli tatt fra for eksempel forberedelser til undervisning og vurderinger av den enkelte elev, sier Edvardsen

LES OGSÅ: Lærerne i tog mot ny arbeidsavtale

- Hovedjobben er å undervise

Han sier videre at han ikke er enig i KS sitt forslag til å utvide arbeidsåret, og håper og tror at folk forstår hvorfor lærere har den arbeidstiden de har i dag.

– Hovedjobben for lærere er undervisning, og for- og etterarbeid knyttet direkte til det. Det å forberede undervisning handler om å ta hensyn til ulikhetene og utviklingen hos elevene der og da, ikke mange måneder i forkant, sier han.

– Villige til å streike

– Det at så mange lærere gikk i tog på tirsdag gir et tydelig signal om at lærerne i Rogaland er sinte, oppgitte og føler mistillit overfor KS, sier Edvardsen.

Han legger vekt på at spørsmålet angående arbeidstid er viktig for blant annet å holde på den høye andelen av eldre og erfarne lærere som finnes i Sola.

– Hvis KS får gjennom forslaget sitt vil det også ha mye å si for å rekruttere nye lærere, sier han.

Edvardsen mener at streik vil bli en mulighet, dersom lærerne ikke kommer til enighet med KS etter tarifforhandlingene og hovedoppgjøret til våren.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!