Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lærerne i tog mot ny arbeidsavtale

Lærerne i tog mot ny arbeidsavtale

Inger Wik Hallaråker (f.v), Inger Sæstad og Inger Elin Gridsvåg stilte alle opp tirsdag ettermiddag for å gå i tog. De var også noen av dem som hadde laget plakater for å vise sin misnøye mot KS i den stille aksjonen. FOTO: Silje Foss Langeland

- Vi er skuffet og lei oss for at vi blir behandlet så respektløst, sier Ingrid Doublet, lærer ved Randaberg videregående skole og deltaker i aksjonen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2014 kl 08:55

Lærerne i Rogaland møtte tirsdag ettermiddag opp utenfor Sola kirke for å gå i tog. Grunnen til toget var for å vise deres misnøye med kommunesektorens organisasjons (KS) forslag til ny arbeidsavtale.

KS holdt strategimøte

I desember i fjor gikk lærernes tariffavtale for arbeidstid ut. KS har nå lagt frem forslag om å utvide arbeidsåret til lærere fra 39 til 45 uker, noe lærerne reagerer på. Tirsdag kveld gikk lærerne i tog fra Sola kirke og ned til Sola Airport Hotel hvor KS holdt strategimøte.

Med plakater og lykter i hendene tok de beina fatt og deltok i en stille aksjon. Til tross for stillhet var det likevel liten tvil om meningene til lærerne. På en av plakatene stod det blant annet "Høyre vil ha drømmelærer, vil KS ha rømmelærer?"

- KS mener at dette vil gjøre oss til bedre lærere, men dette vil bare være negativt både for oss og for elevene. Vi bruker mye tid utenom kontortiden vår på jobben, og vi trenger denne fleksitiden for å være tilgjengelig for foresatte og elever lenger enn til klokken fire om ettermiddagen, sier Doublet.

- Håper KS tar til fonuft

Kari Bull deltok også i aksjonen. Hun er rådgiver og lærer ved Randaberg videregående skole og håper at aksjonen vil utgjøre en forskjell.

- Jeg ønsker å vise min misnøye ved å delta her og jeg håper at KS tar til fornuft, sier hun.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!