Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Liten nedgang i sommertrafikken

Liten nedgang i sommertrafikken

Det var noen færre som reiste utenlands fra Stavanger lufthavn Sola i juli i år, i forhold til i fjor. FOTO: Arkivfoto

Det var ikke like mange som reiste med fly på sommerferie utenlands i år, som i fjor.

Tekst:

Publisert:

Stavanger lufthavn Sola hadde en svak nedgang i antall reisende i juli. Nedgangen var kun på 0,2 prosent og totalt reiste over 400.000 passasjerer til og fra flyplassen på Sola i juli.

Utlandstrafikken var størst med nesten 240.000 passasjerer i sommermåneden, mens litt over 140.000 reiste innenlands. Det var likevel færre som reiste utenlands i år i forhold til i fjor. 1,5 prosent færre passasjerer var på tur utenfor landegrensene i år. Og kanskje spiller det gode været hjemme en rolle her.

Opp for Offshore

Offshoretrafikken har som vanlig en god økning i antall passasjerer. Nesten 25.000 reiste offshore fra Sola i juli, noe som er en økning på 14 prosent fra i fjor.

Når det gjelder antall flybevegelser har dette økt med 7,8 prosent på Sola i juli. Det er offshoretrafikken som bidrar mest til denne økningen. Trafikken offshore hadde 17,7 prosent flere flybevegelser i juli i år enn i fjor. Antall flybevegelser innlands gikk noe ned, mens utlandstrafikken gikk opp med nesten tre prosent.

Totalt var det 7.261 flybevegelser til og fra Stavanger lufthavn Sola i juli.

Reiseglade i Bodø

I hele landet har utlandstrafikken økt i juli, til tross for sommerværet her hjemme. Avinor hadde 2,5 prosent flere passasjerer i juli år enn i fjor. Innlandstrafikken økte med 1,7 prosent og totalt reiste 4,6 millioner passasjerer til og fra Avinor sine flyplasser i juli.

Det er Oslo lufthavn som hadde den største økningen i utlandstrafikken blant de store flyplassene, med hele 5,3 prosent flere passasjerer. Bergen lufthavn hadde en samlet nedgang på 3,7 prosent færre passasjerer.

Men aller flest var det som reiste fra Bodø i sommer. Denne flyplassen hadde en økning på hele 19,5 prosent i juli, og Avinor tror den nye ruten til Stockholm har bidratt til det.

Antall flybevegelser i hele landet i juli var på totalt 71.580, en økning på 4,3 prosent siden juli i fjor.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!