Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fra Tyskland til Tananger

Lui fant flaskepost

Lui fant flaskepost

Lui finner ofte tomflasker i fjæresteinene, men denne flasken var spesiell. FOTO: Kate Rott Skarstad

En flaskepost har tatt turen helt fra Leer i Tyskland til Risnes i Norge. Hunden Lui plukket den opp i fjæresteinene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2014 kl 15:06

På torsdag ettermiddag kom hunden Lui løpende med en flaske mellom tennene. Hunden til Solabladets markedskonsulent Kate Rott Skarstad finner ofte tomflasker i fjæresteinene som han tar med seg tilbake til matmor. Men denne gangen var flasken litt spesiell.

Inne i flasken lå nemlig et brev - en ekte flaskepost. Brevet kom fra Tyskland, nærmere bestemt fra øyen Borkum helt nord i Tyskland. Avsenderen bodde i Leer, en by like nedenfor og hadde tatt båten ut til Borkum for å sende flaskeposten av gårde.

Ønsker svar

Brevet er datert 26. september 2013 og flasken har brukt nesten ett år på å komme til Tananger - i hvert fall til noen fant flaskeposten. I brevet står det at de gjerne vil vite hvor flaskeposten ente opp og hvem som fant den. Skarstad har planer om å skrive et brev til den tyske avsenderen.

For at flaskepostfinneren skulle vite hvor flaksen kom fra, hadde avsenderen tegnet et fint kart over hans hjemsted. Leer ligger like ved grensen til Nederland.

Denne flaskeposten ble funnet ved turområde i Risnes i Tananger. Det er første gang Skarstad har funnet en flaskepost her, men hun har funnet flere ved Hestholmen og på Rott tidligere.

Se bildet større

Inne i flaskeposten ligger et brev fra Tyskland.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!