Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortviler over femdobling av bassengprisen:

Må kanskje kutte babysvømming

Må kanskje kutte babysvømming

Babysvømming har vært veldig populært siden Anka Svømmeskole startet opp kurs i fjor høst. Nå kan tilbudet forsvinne på grunn av at kommunen skrur opp leieprisen på varmtvannsbassenget. FOTO: Arkiv

– En så stor prisøkning er horribel. Nå må vi revurdere om vi kan fortsette å tilby babysvømming, sier Anette og Katrine Stavnem som driver Anka Svømmeskole.

Tekst:

Publisert:

Forrige onsdag vedtok politikerne i Utvalg for levekår å øke utleieprisen på varmtvannsbassenget i helsehuset. Tidligere har det vært gratis for kommunale virksomheter å bruke bassenget, mens svømmeskoler, frivillige lag og fysioterapeuter har betalt 60 kroner for én times leie.

Rådmannen foreslo å øke prisene til 200 kroner per time for frivillige lag, og til 300 kroner for fysioterapeuter med driftsavtale og svømmeskoler. Begrunnelsen var at det koster rundt 350 kroner per time å drifte bassenget og at nye grupper som kommunale barnehager også ønsker å bruke bassenget.

Både Høyre, Krf, Venstre og Frp stemte for dette forslaget og dermed går prisene trolig opp. Saken skal ha sin endelige behandling i Formannskapet i slutte av måneden.

– For stor økning

Ap hadde et eget forslag og foreslo at fysioterapeuter med treningsgrupper og frivillige lag ikke skulle betale mer enn 150 kroner per time.

– Vi synes det blir for mye å øke til 300 kroner. Det er kronisk syke som har størst behov for å trene i varmtvannsbassenget, sier Jorunn G. Blomvik (Ap).

Partiet ønsket heller å øke prisen for svømmeskoler til 400 kroner, men partiet fikk kun Senterpartiet med seg på dette og forslaget falt.

Brukere fortviler

– Det er helt horribelt. Leien blir så mye dyrere at jeg er i tvil om vi kan fortsette med babysvømmingen, sier Anette og Katrine Stavnem, som driver Anka svømmeskolen.

Se bildet større

– Vi ønsker at babysvømming skal være for alle familier, uansett hvor mye penger de har, sier søstrene Katrine og Anette Stavnem som driver Anka Svømmeskole. FOTO: Arkiv

I fjor startet de opp babysvømming og har leid varmtvannsbassenget i helsehuset. Helt siden de startet opp har tilbudet vært enormt populære og hatt ventelister.

– Babysvømming var et etterlengtet tilbud for mange. Det kommer til å bli ramaskrik om vi må legge det ned, sier Anette.

For når leieprisen sannsynligvis øker fra 60- til 300 kroner per time, vil dette få store konsekvenser for foreldrene som går på babysvømming.

– Svømmeskolen har betalt i underkant av 7000 kroner i året for bassengleie. Når leieprisen stiger til 35.000 kroner i året betyr det at småbarnsfamiliene som går på babysvømmingen må betale oss mye mer, for at vi ikke skal gå kraftig i minus. Det finnes også grenser for hvor mye vi har hjerte til å ta. Vi må nå revurdere hele tilbudet, sier Anette.

– Feil å sende regningen til småbarnsfamilier

Søstrene Stavnem ønsker at babysvømming skal være så rimelig at alle familier skal ha råd til å bruke det. At kommunen vil sende den største regningen til babysvømmerne og kronisk syke som trener i bassenget med fysioterapeuter, synes hun blir helt feil.

– Varmtvannsbassenget bør være forbeholdt eldre, syke og de minste barna. Barn under to år kan ikke bruke bassenget i Solahallen fordi det er for kaldt, mens barnehagegrupper med barn over tre år klarer seg helt fint i det vanlige bassenget, unerstreker Anette.

Også andre brukere av varmtvannsbassenget fortviler over prisøkningen. Forrige uke skrev Solabladet om kronisk syke Aina Glinda og Cathrine Olsen som har svært god effekt av å trene i det varme vannet sammen med fysioterapeuten sin. De fryktet at flere i treningsgruppen deres ikke lenger vil ha råd til å fortsette å trene i varmtvannsbassenget dersom prisene femdobles.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!