Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Må stenge ferskvare grunnet allergikrav

 Må stenge ferskvare grunnet allergikrav

Dette skiltet forteller kundene at de ikke lenger får varmmat fra ferskvaredisken på Kiwi Tananger. FOTO: Ivar Oliversen

Kiwi Tananger har stengt ferskvaredisken for godt grunnet strengere krav fra Mattilsynet. – Det føles overdramatisk, men vi er nødt til å følge reglene, sier eier Dag Ove Danielsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 12:40

Dagligvareforretningen inne på Tananger Senter har frem til nå vært en av få Kiwi-butikker som har hatt egen ferskvaredisk med varm mat.

Nå er disken stengt, og årsaken er strengere krav til merking av ingredienser. Den nye merkeforskriften ble innført i desember 2014, og Danielsen understreker at butikken ikke har hatt noen avvik eller uhell hvor kunder har fått allergiske reaksjoner.

– Vi hadde valget mellom å gjøre en stor oppgradering, eller å legge ned. Siden vi ikke fikk noen drahjelp fra Kiwi-kjeden ble det en for stor investering for oss, sier Dag Ove Danielsen, daglig leder i D. Danielsen AS, som eier butikken.

– Satt langt inne

Nå må altså kunder som vil ha seg ei varm fiskekake til lunsj kjøpe den kald og ta den med seg tilbake på jobb og varme den i mikroen. For de samme varene som fantes i delikatessen vil fortsatt være å finne i butikkhyllene. Danielsen sier at de allerede har fått tilbakemeldinger fra kunder som synes det er kjedelig at varmedisktilbudet forsvinner, men at de fleste forstår når de hører årsaken bak.

– Denne avgjørelsen satt langt inne for vår del, men vi så ikke at det var økonomisk ansvarlig å drive videre. Våre kunder skal være trygge på at vi driver etter gjeldende lover og regler, sier Danielsen, og legger til at de jobber med å få plassert en mikrobølgeovn i butikken slik at kundene kan varme både fiskekaker og toast med ost og skinke.

– Oppleves kravet om merking urimelig?

– Det er klart at for oss som ikke har allergi eller intoleranse, så kan det virke litt overdramatisk. Samtidig medfører dette en ekstra trygghet for allergikere, og nå som regelen er kommet for å bli må vi forholde oss til det, sier Danielsen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!