Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange færre reiste utenlands i juli

Mange færre reiste utenlands i juli

I mai åpnet Stavanger lufthavn Sola den nye utenlandsterminalen sin. Tall fra juli viser derimot at mange færre reiste utenlands i sommer. FOTO: Geir Arne Løland

Det er en stor nedgang i antall passasjerer som reiste til Utlandet i den travleste sommermåneden, sammenliknet med i fjor.

Tekst:

Publisert:

Antall reisende til og fra Stavanger lufthavn Sola går stadig nedover og i juli ser man en stor nedgang i antall reisende. Spesielt utenlands. Hele 11 prosent færre passasjerer reiste utenlands fra Sola i juli i år, sammenliknet med i fjor. Rundt 217.000 passasjerer reiste til eller fra utlandet fra Sola i juli.

Også innlandstrafikken går ned. Rundt 134.000 passasjerer reiste til og fra andre flyplasser i Norge fra Sola i juli. Det er en nedgang på 6,8 prosent, sammenliknet med i fjor. Offshoretrafikken gikk også ned med 34,4 prosent og totalt har Stavanger lufthavn Sola en nedgang i antall passasjerer på 11,2 prosent i juli.

Færre flybevegelser

Hittil i år har da Stavanger lufthavn Sola hatt en nedgang i antall reisende på 7, 9 prosent. Det er størst nedgang i offshoretrafikken (18 prosent) med utenlandstrafikken like bak (14 prosent)

Antall flybevegelser er også redusert med 13,4 prosent, med hele 14,6 prosent færre flybevegelser til Utlandet og 34 prosent færre på helikoptertrafikken i juli. Hittil i år er denne nedgangen på 8,7 prosent, med størst nedgang i flybevegelsene utenlands.

Nedgang i Tyrkia-reiser

Til tross for nedgangene på Sola, har Avinor totalt sett hatt en vekst på 1,4 prosent fra 2015, og rekord i antall utenlandspassasjerer på Avinors lufthavner for en måned, med nær 2,5 millioner passasjerer.

– Det er store forskjeller mellom de forskjellige utenlandsmarkedene. Tyrkia har hatt en nedgang på hele 38 prosent fra fjoråret. Passasjerene har i større grad valgt tradisjonelle reisemål som Spania og Hellas, som har hatt en økning på henholdsvis 18 og 10 prosent fra juli i fjor. Kroatia har også hatt sterk vekst med 18 prosent, og passerte i juli Tyrkia i antall passasjerer, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit, i en pressemelding.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!