Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mange tar selfie bak rattet

Mange tar selfie bak rattet

FOTO: Illustrasjonsbilde

Ifølge en undersøkelse fra Gjensidige har 17 prosent av rogalendingene mottatt en selfie som er tatt mens noen kjører.

Tekst:

Publisert:

Gjensidige er bekymret for utviklingen. Stadig flere bruker mobilen mens de kjører bil, til tross for at dette er ulovlig. I En undersøkelse Gjensidige har gjort kommer det frem at 17 prosent av befolkning i Rogaland har mottatt en selfie som noen har tatt mens de kjører bil.

– Dette er bekymringsfullt. Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være nok til at det går galt, sier Arne Voll som er informasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

– Vi ønsker at både nisser og folk flest i Rogaland skal komme trygt hjem til jul, fastslår han.

– Urovekkende

Halvparten av de som har mottatt de kjørende selfiene er under 24 år. En av tre under 24 år bruker også sosiale medier når de kjører bil. Flere av dødsulykkene på veiene skjer som følge av mobilbruk under kjøring. Ifølge Statens vegvesen omkom 29 nordmenn som følge av mobilbruk i bil i perioden 2005 til 2013.

– Alt dette viser en urovekkende utvikling. Mye av forklaringen er at vi kontinuerlig bruker mobilen, og dessverre har bilkjøring ikke blitt et fristed, sier Voll i pressemeldingen.

Han peker på at det skjer mange nestenulykker hver dag og at de fleste ikke innrømmer at de satt med hodet i mobilen da det smalt.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!