Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mangler du Halloween-kostyme? - Se her!

4U-redaksjonen har i år testet de enkleste DIY kostymene for alle dere der ute som ikke har funnet rett kostyme ennå, eller som synes det er kjekkest å lage kostymer selv.

Tekst:

Publisert:

Halloween er rundt hjørnet igjen, og medbringer det evige stresset av å finne det rette kostymet. For lengst har Halloween sluttet å handle om å være skummel, men heller om å ha et morsomt kostyme som de fleste kjenner igjen.

Se bildet større

Feilmelding er et kult alternativt antrekk.

Error 404: Costume Not Found

 • Materialer: Hvit t-skjorte, maling eller tusj
 • Tidsforbruk: ca. 20 min
 • Vanskelighetsgrad: Middels

Feilkoder på for eksempel PCen er noe alle kjenner til, og er det som gjør dette kostymet så kult. Det er morsomt, gjennomtenkt og relativt lett å lage. Alt du trenger å gjøre er å skrive feilkoden i tydelig skrift på den hvite t-skjorten. 4U anbefaler å lage en mal av hva du skal skrive med blyant først for å få et godt resultat. Dette kostymet passer for dem som egentlig ikke vil kle seg ut, men som samtidig ikke vil være den kjipe personen som ikke har kostyme i det hele tatt.

Resultat: 4 av 5 gresskar

Se bildet større

Middels vanskelig kostyme, og kanskje litt upraktisk. Leela fra Futurama.

Leela fra Futurama

 • Materialer: Hvit singlet, svart bukse, papptallerken og maling eller tusj
 • Tidsforbruk: ca. 20 min
 • Vanskelighetsgrad: Middels

Leela er en figur fra tegneserien Futurama, som spiller i år 3000. Hun er en uredd romskipskaptein som er den siste overlevende av sin art. Alt du trenger å gjøre er å klippe ut et stort øye fra en papptallerken, deretter lager du øyenvippene og maler disse svart. Så må du feste øyet og vippene sammen og finne en måte å feste disse rundt hodet ditt på. Vi i 4U valgte solbriller, som fungerte relativt godt. Sett opp håret i en hestehale, og, hvis du vil ta det helt ut, kan du farge håret lilla med semi-permanent hårspray.

Dette kostymet krever litt mer innsats enn de andre, og kan også føre til problemer hvis ingen vet hvem det skal framstille. Dessuten kan det være vanskelig å se, og krever derfor at en annen person passer på bæreren av kostymet.

Resultat: 2 av 5 gresskar

Se bildet større

Kjempeenkelt: Kle deg ut som en idrettsutøver.

Idrettsutøver

 • Tidsforbruk: ca. 2 min
 • Vanskelighetsgrad: Lett
 • Materialer: Klær og tilbehør til idretten du skal representere

Dersom du allerede driver med en idrett er dette det enkleste kostymet å lage. Alt du trenger er typiske klær og tilbehør til idretten du skal representere. Vi i 4U valgte basketball, som da innebærer trøye, shorts, sko og ball. Andre ideer er for eksempel tennis, svømming eller håndball.

Kostymet er enkelt og krever veldig lite tid, samtidig som det er noe vennene dine kommer til å gjenkjenne deg i.

Resultat: 3 av 5 gresskar

Se bildet større

Helene viser frem den nylagde skjelettdrakten.

Skjelett

 • Materialer: Svart søppelsekk, svart bukse og hvit maling
 • Tidsforbruk: ca. 20 min
 • Vanskelighetsgrad: Middels

Skjelettet er det eneste typiske Halloween-kostymet på listen, og er også det vi likte best. Svarte søppelsekker er noe alle har i huset, og hvit maling er ikke vanskelig å skaffe seg. Det du gjør er at du lager hull til hodet og armene i den nedre delen av søppelsekken, før du begynner å male. Også her anbefaler 4U å lage en mal av hva du skal male før du setter i gang. Pass på at malingen har tørket skikkelig før du tar på deg kostymet. Du kan enkelt tilpasse søppelsekken etter din høyde ved å klippe av overflødig materiale.

Dette kostymet krever litt tid og innsats, men lite materialer. Det er enkelt å lage og kan kombineres med masker eller teatersminke for å leve seg enda mer inn i rollen.

Resultat: 5 av 5 gresskar

Se bildet større

Svea blir til Facebook med et pennestrøk.

Facebook

 • Materialer: Blå t-skjorte og eyeliner
 • Tidsforbruk: ca 2 min
 • Vanskelighetsgrad: Lett

Hvorfor ikke kle seg ut som et sosialt medium? Alt du trenger for å være Facebook er en blå t-skjorte og eyeliner eller en penn som kan vaskes av. Trikset her er at du skriver ordet «book» på ansiktet ditt, og dermed lager «Facebook».

Dette kostymet er morsomt og lett å lage, men kan kreve litt forklaring til folk som ikke forstår hva det skal framstille.

Resultat: 3 av 5 gresskar

Se bildet større

Ipad, eller «eye» og «pad», om man vil. Kostymer handler utelukkende om å være kreativ.

iPad

 • Materialer: Hvit t-skjorte, bind og tusj
 • Tidsforbruk: ca 5 min
 • Vanskelighetsgrad: Lett

Apple har gjennom årene laget flere forskjellige varianter av dette produktet, men vi i 4U kan love at ingen har sett så bra ut som denne. Alt du trenger er et bind som du tenger et øye på og som du deretter kan klistre på en t-skjorte.

Også dette kostymet kan kreve litt forklaring, ettersom ikke alle kommer til å skjønne at bind på engelsk er «pad» og at «eye» fonetisk blir til bokstaven «i». Men det er et veldig morsomt og enkelt kostyme for det om, og får nok flere folk til å le.

Resultat: 4 av 5 gresskar

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!