Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå blir det nye bussruter

Blir egen buss mellom Tananger og Sandnes

Nå blir det nye bussruter

Buss nummer 9 blir nå buss nummer 42 og skal bare gå mellom Tananger og Sandnes, via flyplassen. FOTO: Trine Barka Højmark

Fra 1. juli 2016 blir det store endringer på rutene 2, 3 og 9. Blant annet skal det opprettes en egen rute mellom Tananger og Sandnes som nå skal kalles rute 42.

Tekst:

Publisert:

De største endringene skjer i forbindelse med den planlagte bussveien. Denne veien kan kun busser kjøre på og den skal gå fra Tananger til Stavanger og videre til Forus, Sandnes og Vatne. Kolumbus ønsker at flest mulig busser, kun skal gå på bussveien og derfor legges nå rutene om. Bussveien skal stå ferdig i 2023.

I tillegg skal Norgesbuss nå tar over busskjøringen på Nord-Jæren, etter at Boreal tapte anbudet. Dette skjer 1. juli og er en av grunnene til at endringene skjer nå.

Rute 2 går nå til Tananger

De største endringene vil være på rutene 2, 3 og 9. Rute 2 gikk tidligere mellom Tasta og Sandnes, men skal nå gå mellom Tananger og Sandnes, via Stavanger. Denne ruten vil gå hele døgnet.

Rute 2 legges om fordi at bussen skal kjøre der bussveien vil komme. Bussen vil da kjøre fra Sandnes til Stavanger på bussveien og videre fra Stavanger til Tananger på den kommende bussveien der.

Kolumbus skriver på sine hjemmesider at når bussen kjører på bussveien hele strekningen vil den få minimal påvirkning fra øvrig trafikk og den får en punktlighet tilnærmet trikk eller bane.

Ny rute til flyplassen

Rute 9 er den andre ruten som går i Sola som vil få store endringer. Først og fremst bytter den navn til rute 42. I stedet for å gå mellom Stavanger og Sandnes, via Tananger og Sola, skal den nå bare gå mellom Sandnes og Tananger. Denne ruten vil da ikke lenger kjøre innom Stavanger og tanangerbuer som ønsker å reise til Stavanger, må da benytte se av rute 2.

Den nye rute 42 vil også gå innom flyplassen. Kolumbus skriver at det vil bli dobbelt så mange avganger mellom Sandnes og flyplassen.

Skal kjøre på bussveien

Også rute 9 legges om for å kunne kjøre mest mulig på bussveien. Bussveien skal splittes mellom Tananger og Stavanger, og dermed kuttes også den nye rute 42 her.

Kolumbus skriver at det har vært få reiser gjennomgående forbi Tananger. Folk går av og på mellom Stavanger og Tananger eller Sandnes og Tananger. De som ønsker å reise fra Tananger til Stavanger kan benytte seg av rute 2.

Rute 7 som går fra Sola til Stavanger, via Universitetet i Stavanger, vil fortsette som i dag.

Se bildet større

Slik blir de nye bussrutene. FOTO: Kolumbus

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!