Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå kan du forhåndsstemme på internett

Nå kan du forhåndsstemme på internett

Har du ikke anledning til å stemme i valglokalene? Da kan du stemme via internett. FOTO: Line Viste

Fra og med i dag åpner e-valget om kommunesammenslåing.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2016 kl 14:32

Det er nå mulig å avgi din stemme om kommunesammenslåing elektronisk. Den elektroniske folkeavstemningen åpner i dag og varer til 27. mai. Alle stemmeberettiget i Sola og Stavanger kan stemme via internett på om Sola, Stavanger og Sandnes skal slå seg sammen. Det betyr at du ikke må gå til stemmelokalet for å stemme.

Du logger deg inn via kommunen sine hjemmesider med minID. Dette gir muligheten til å stemme selv om du er utenbys/utenlands.

Kan stemme mange ganger

Du trenger kun en datamaskin for å stemme og en mobiltelefon hvis du ønsker å motta kvittering for stemmingen. Pass på at ingen ser hva du stemmer.

Du kan stemme så mange ganger du vil via internett, men det er kun den siste stemmen som gjelder. Stemmer du både via internett og med en papirstemmeseddel er det papirstemmen som gjelder.

Flere har stemt allerede

Leder av politisk sekretariat i Sola kommune, Mildrid Heimvik, vet ikke hvor mange som har benyttet seg av elektronisk avstemning til nå, men forteller at det har vært litt pågang.

– Det har vært så mye pågang at folk sliter med å logge inn. Det er som når alle skal logge seg inn for å se selvangivelsen samtidig. Da må kan man slite med å komme inn og må vente litt før man logger seg inn på ny, sier hun.

Hun er glad for at solabuen har mulighet til å stemme via internett.

– På denne måten kan de som ikke boer her nå, også stemme, sier hun.

Da Sandnes gjennomførte en prøveordning med e-valg var det mange flere som stemte elektronisk, enn som forhåndsstemte. Heimvik håper derfor at dette fanger opp flere og gjør det enklere for folk å stemme. Foreløpig har departementet sagt nei til å innføre e-valg ved kommunestyrevalget, men Heimvik håper at de åpner for dette senere.

Kun ett spørsmål

Du kan selvfølgelig stemme på den gamle måten hvis du ønsker det. Forhåndsstemmingen for folkeavstemningen om kommunesammenslåing. åpnet på Servicetorget 2. Mai. Du kan forhåndsstemme til og med 27. mai. Selve valgdagen er 30. mai. Da må du stemme i ditt valglokale. Det blir ikke sendt ut valgkort og du må huske å ta med legitimasjon når du skal stemme. På stemmeseddelen vil det stå «Skal Sandnes, Sola og Stavanger slå seg sammen til en ny kommune?». Du kan svare ja, nei eller blank.

Til nå har 295 solabuer forhåndsstemt.

Dette er stemmelokalene på valgdagen:

Haga - Haga skole

Håland og Dysjaland - Dysjalandhallen

Stangeland - Stangelandsenteret

Sande - Sande skole

Røyneberg - Røyneberg skole

Grannes - Grannes skole

Storevarden - Storevarden skole

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!