Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Forlenger Kiss & Fly-parkering:

Nå kan du stå gratis i 30 minutter

Nå kan du stå gratis i 30 minutter

Nå kan du stå 30 minutter gratis på flyplassen FOTO: Arkivfoto

Fra og med i morgen kan du stå gratis et kvarter ekstra på Kiss and Fly-parkeringen utenfor flyplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2015 kl 12:13

– Vi har mottatt en rekke tilbakemeldinger i innkjøringsperioden og det kommer tydelig fram at 15 minutter er kort tid – enten det skal hentes eller leveres her hos oss på Sola. Vi har derfor bestemt oss for å; øke parkeringstiden, slik at alle kan stå i opptil 30 minutter uten å betale for det, sier lufthavndirektør Leif Lorentzen i en pressemelding.

Endringene vil gjelde fra og med fredag og alle som henter eller leverer noen på flyplassen kan la bilen stå i inntil 30 minutter uten å betale for det. Det var mye bråk da den nye Kiss & Fly-parkeringen ble åpnet og mange har klaget på at det er for kort tid å stå parkert.

Har vært vanskelig

Meningen var at denne løsningen skulle avløse den til dels utdaterte og trafikkfarlige ordningen med korttidsparkering og av- og påstigning rett utenfor flyterminalen, i tillegg til den midlertidige korttidsparkeringen inne i p-huset.

Avinor skriver at flere av deres passasjerer og parkerende synes det var vanskelig med den nye ordningen. Etter seks måneder har derfor ledelsen ved lufthavnen bestemt seg for å gjøre noen forbedringer.

– Her på Sola skal vi gjøre reisen litt enklere for alle våre passasjerer, uansett om de kommer med fly, buss eller bil. Ved å gi litt ekstra fra vår side, tror vi den nye parkeringsordningen vil være med på å sørge for en enklere avlevering og velkomst og enklere reise totalt sett for oss alle, både nå og i årene framover, avslutter Lorentzen.

Vil forlenge 
gratisparkeringen

Tom Henning Slethei (Frp) uttalte til Solabladet tidligere denne uken at Kiss & Fly-parkeringen måtte utvides.

– Vi har tatt dette opp mange ganger, men vi gir ikke opp. 15 minutters gratis kiss and fly-parkering fungerer kanskje når man skal slippe noen av, men ikke når man skal hente noen, sier han.

Lørdag gjestet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) Sola. Gruppeleder i Sola Frp, Tom Henning Slethei, fikk da anledning til å ta opp igjen en av partiets kampsaker: Gratisparkeringen på flyplassen.

Nå har han fått viljen sin.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!