Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå skal de mekke på motorer igjen

Første flymotor har ankommet verkstedet

Nå skal de mekke på motorer igjen

Leiv Kristian Krüger er en av dem som returnerte til flybransjen etter at Aero Gulf kjøpte det nedlagte flymotorverkstedet på Sola. Nå har den første motoren de skal vedlikeholde ankommet. FOTO: Andreas Askildsen (Arkivfoto)

Denne uken fikk Sola Engine Centre den første flymotoren de skal reparere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2014 kl 17:34

- I dag er en spesiell dag for Sola Engine Centre. Vi er stolte over å starte driften i vårt førsteklasses verksted, sier Kjetil Galta, kommersiell direktør i Aero Gulf Group.

Tirsdag fikk mekanikerne ved flymotorverkstedet den første motoren inn i verkstedshallene. Motoren er av typen CFM56, en motortype som er mye brukt på Boeing 737 og Airbus 320-maskiner.

Motorverkstedet vil ha kapasitet til å ta imot 120 motorer i året og er spesielt tilpasset for vedlikehold, reparasjon og overhaling.

Blåste liv i verkstedet igjen

I august ble det klart at Aero Gulf og Pratt & Whitney var i mål med forhandlingene om Norway Engine Center. Det nystartede Aero Gulf overtok dermed verkstedshallene og utstyret Pratt & Whitney brukte.

LES OGSÅ: Mange eks-ansatte returnerer til verkstedet

I dag er det 55 ansatte, men målet er at verkstedet skal sysselsette 135 ansatte innen utgangen av året. Mange av dem som i dag jobber i verkstedet, er de samme som måtte gå da Pratt & Whitney la ned driften.

Flere markeder

Som tidligere vil verkstedet ha ekspertise på motorserien CFM56, men på sikt ønsker de også å starte med vedlikehold av andre typer jetmotorer.

LES OGSÅ: Nå blir det nytt liv i motorverkstedet

– Det at vi er et selvstendig verksted gjør at vi lettere kan samarbeide med flere av de store leverandørene, som Pratt & Whitney og General Electrics, sa Vijay Arumbakkam, styreleder i Aero Gulf, til Solabladet i september.

Se bildet større

Kommersiell direktør Kjetil Galta, styreformann Vijay Arumbakkam og direktør og styremedlem Ayman Alobaidli, synes det er gledelig at første flymotor er på plass i verkstedshallene til Aero Gulf. Selskapet kjøpte i fjor det nedlagte Norway Engine Center, kjent som flymotorverkstedet, av Pratt & Whitney. FOTO: Andreas Askildsen (Arkivfoto)

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!